UŽAS NA GROBLJU U SURDULICI – DA SE NAJEŽIŠ! Krenuli da sahrane pokojnika, pa ih dočekao JEZIV PRIZOR: Živ sam morao da zalegnem u grob…

 UŽAS NA GROBLJU U SURDULICI – DA SE NAJEŽIŠ! Krenuli da sahrane pokojnika, pa ih dočekao JEZIV PRIZOR: Živ sam morao da zalegnem u grob…

Foto: Profimedia/ilustracija

Sa dolaskom toplog vremena, iz zimskih skrovišta izašle su i zmije, a u nekim delovima Srbije to je bukvalno najezda, koja je sprečila sahranu na surduličkom groblju.

Vladica Stanković iz Vladičinog Hana najpoznatiji srpski zmijolovac, bori se sa gmizavcima bez imalo straha, ali i ih i voli. Baš zato što o njima zna više nego što prosečan čovek, njega su zvali da pokuša da ukloni zmije iz groba kako bi mogli da sahrane pokojnika.

– Ovo je moja prva intervencija gde iz groblja izvlačim zmije. Živ sam morao da zalegnem u grob da povadim zmije – kaže on.

Objašnjava da, iako je susret sa njima iznenadan i neprijatan, praksa pokazuje da se retko završava napadom zmije. Pa tako, ako je ne diramo, može jedino da nas uplaši.

Zbog intervencije, ukopavanje pokojnika biće obavljeno sutra.

Stanković kaže da intervencija nije bila nimalo jednostavna, jer je morala da se podigne teška mermerna ploča, smuk je bio zavučen morao je da legne u grob kako bi gurnuo ruku, dohvatio, a onda i izvukao smuka.

– Nemam problem ni sa takvim intervencijama važno da se sve završi i da se smuk vrati u prirodno stanište – ističe Stanković.