“UPOZORAVALI SMO NA DELOVANJE BAKA PRASETA NA DECU! Dobijao sam pretnje od dece od 12-13 godina, vređao je Mitrovića”

 “UPOZORAVALI SMO NA DELOVANJE BAKA PRASETA NA DECU! Dobijao sam pretnje od dece od 12-13 godina, vređao je Mitrovića”

Povodom stravičnog zločina, nezapamćenog na našim prostrima, koji se dogodio juče kada je maloletni učenik K.K. (14) ubio osmoro svojih drugara i pripadnika obezbeđenja, a sedmoro ranio u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru proglašena je trodnevna žalost koja će trajati od petka do nedelje zaključno sa ovim danima.

Mnoge poznate ličnosti oglašavale su se ovim povodom, a jedan od njih je i direktor televizije “Hype”, Saša Mirković, koji je optužio influensere i jutjubere koje imaju veliki uticaj na mlade na društvenim mrežama.

Saša se osvrnuo i na jutjubera Bogdana Ilića, Baku Praseta, koji je bio osuđivan da ima loš uticaj na njegove višemilionske pratioce, prisećajući se kako je lično primao pretnje, kako on, tako i direktor televizije Pink, Željko Mitrović.

– Pre nekoliko meseci smo upozoravali na delovanje Baka Praseta na decu i njihovo nasilničko ponašanje, koje im Bogdan uliva sa mnogim drugim jutjuberima.On je išao toliko daleko da je vređao porodicu Željka Mitrovića a meni su upućivali pretnje “da neću doživeti svoj sledeći rođendan”. Deca koja su to radila imaju po svega 12 ili 13 godina. Ti isti jutjuberi i dlaje deluju preko svojih kanala isto i utiču na decu da rade vršnjačka nasilja. Ovaj monstruozan događaj mora da nam bude još jedan signal da pod hitno uradimo nešto kao društvo da takvom nasilju stanemo u kraj, da takve sadržaje zabranimo da deca mogu da gledaju.

– Takođe, u svemu tome moraju i roditelji da učestvuju i da prate svoju decu šta rade, a ne da zbog svojih drugih obaveza zaboravljaju na svoju najveću dužnost, a to je da budu roditelji! Nemamo decu za bacanje! Moje najiskrenije saučešće svim porodicama poginule dece i radnika obezbeđenja – napisao je direktor “Hype” televizije.

Podsetimo, i Bogdan Ilić se oglasio na društvenoj mreži Instagram te izjavio saučešće porodicama preminule dece O ČEMU SMO PISALI OVDE.