“UPAO JE U TAKSI I DRŽAO MI BOMBU PORED GLAVE”: Otkriveni novi jezivi detalji kobne večeri – taksista svedočio protiv ubice iz Mladenovca

 “UPAO JE U TAKSI I DRŽAO MI BOMBU PORED GLAVE”: Otkriveni novi jezivi detalji kobne večeri – taksista svedočio protiv ubice iz Mladenovca

Foto: Srbija Danas, MUP

On je u tužilaštvu do detalja ispričao šta se desilo kobne noći, između 4. i 5. maja.

Taksista (65) iz Smedereva saslušan juče kao ključni svedok u istrazi protiv ubice iz Mladenovca (21), osumnjičenog za masakr u selima Dubona i Malo Orašje.

Taksista (65) iz Smedereva, saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u ovom gradu kao ključni svedok, i taoc masovnog ubice (21) koji je, pre nego što je seo u njegov taksi, u selima Dubona i Malo Orašje, kako se sumnja, iz kalašnjikova ubio osmoro i ranio 14 ljudi koje nije poznavao.

Ovaj hrabri taksista bio je od krucijalnog značaja i za hapšenje osumnjičenog, jer je upravo on javio policiji da ga je dovezao i ostavio u selu kod Kragujevca, gde ga je policija pronašla posle šestočasovne potrage!

Taksista je u zgradu tužilaštva juče došao sam i zadržao se oko sat i po vremena i, kako saznajemo, do detalja je opisao svoj susret i vožnju sa masovnim ubicom.

– On je u tužilaštvu do detalja ispričao šta se desilo kobne noći, između 4. i 5. maja.

Čovek je pošteni radnik ceo život i nikada nije imao dodirnih tačaka sa ovako nečim, i zbog toga je jako uplašen za svoj život – tvrdi izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, taksista je kobne večeri vozio stranku (19) iz Smedereva u Ub, kada mu je na naplatnoj rampi Mali Požarevac, dok je čekao u koloni, u auto upao osumnjičeni sa bombom u rukama.

– Nisam znao ko je, vikao sam mu da izađe napolje, ali on je seo pozadi pored devojke. Dok smo se vozili, držao mi je bombu pored glave – rekao je, kako nezvanično saznajemo, taksista.

Kako je dodao, malo pre nego što je pomenuti upao u njegov taksi, on je ćaskao sa strankom i komentarisali su da je na putu puno policije i Hitne pomoći i pitali su se šta li se to dogodilo.

Dalje je dodao, da ga je tokom vožnje nekoliko puta zvala dispečarka iz njegovog taksi udruženja, zbog čega se napetost pojačala.

– Nije mi dozvolio da se javim na telefon, ali sam morao – rekao je navodno taksista.

Prema saznanjima Kurira, ubica je potom rekao taksisti da se ipak javi, jer je smatrao da je tako manje sumnjivo.

– Ali, pripretio je da ne sme da zucne ništa o otmici, da će u suprotnom da ih ubije oboje.

Taksista se najnormalnije javio, a onda ga je dispečerka pitala da li zna nešto o masakru koji se desio u selima kod Mladenovca i Smedereva, na šta je on odgovorio: “Ne mnogo” i tako završio razgovor. To je razbesnelo masovnog ubicu – kaže sagovornik Kurira i dodaje:

– Počeo je da viče na njega i govorio je: “Šta ti znači to?, šta znači ne mnogo?”.

Međutim, tu se umešala i devojka pored koje je sedeo, a koja je slagala da je trudna kako bi pokušala malo da smiri situaciju, i rekla mu da taksista nije imao šta drugo da kaže i da to nije ništa loše rekao, da je to sasvim normalna konverzacija njega i koleginice.

Prema rečima izvora, taksista se kobnog dana baš uplašio, najviše zbog stranke koju je vozio, a koja ima samo 19 godina i koja je rekla da je trudna.

– Ni on čovek nije znao da je ona slagala da je trudna kako bi pokušala da im spasi živote, pa je to za njega najverovatnije bio još veći stres. Čovek sada ne radi, na bolovanju je, još mu je teško zbog svega – kaže izvor.

Podsetimo, ubica je masakr počinio samo dan nakon što je to uradio trinaestogodišnji dečak u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, ali je u tužilaštvu kasnije izjavio da njegov krvavi pir nije imao nikakve veze sa dečakovim i da mu on nije bio inspiracija. Tada je dodao i da ga, ipak, razume jer smatra da su obojica bili “omalovažavani”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *