“UMRO MI JE NA RUKAMA” Brat ubijenog Luke podelio POTRESNU ISPOVEST, poznati detalji jezivog zločina

 “UMRO MI JE NA RUKAMA” Brat ubijenog Luke podelio POTRESNU ISPOVEST, poznati detalji jezivog zločina

Foto: Printscreen

Beogradska policija i dalje intezivno traga za muškarcem koji je sinoć sa dva hica u glavu usmrtio Luku Žižića (37) vlasnika restorana “Ritual”, pa pobegao električnim trotinetom.

Ubica se juče dovezao do ugostiteljskog objekta u kom se Žižić nalazio sa bratom i prijateljima.

– Bio je obučen u radno odelo. Na sebi je imao kačket, masku, rukavice i florescentni prsluk. Rekao je “Dobro veče” i zamolio da ode do toaleta. Nakon nekoliko minuta izašao je iz njega, prišao Luki i počeo da mu puca u glavu i grudi – rekli su prijatelji ubijenog policiji.

Kada su shvatili šta se događa, Lukini prijatelji skočili su na ubicu i počeli da ga udaraju. U tom trenutku uspeli su da mu skinu masku sa lica, oduzmu pištolj i rukavicu.

– Policija je na mestu ubistva našla pištolj i šanžer, jednu rukavicu i masku osumnjičenog za zločin. Sve je dato na veštačenje kako bi se sa svih predmeta skinut DNK-a. Na mestu zločina nađena je i krv mladića osumnjičenog za zločin – kaže naš izvor blizak istrazi.

Kako se saznaje, u jednom trenutku Lukin brat je uzeo nož i krenuo ka osumnjičenom.

– Videli smo da je Žižić izvadio nož i da će sa njim napasti mladića koji mu je upucao brata. U nameri da sprečimo da ga povredi, zaštitili smo ubicu koji je iskoristio trenutka i pobegao iz lokala. Uzeo je trotinet iz grmlja i nestao – pojasnili su prijatelji ubijenog.

Policija je uzela izjavu i od brata ubijenog Luke Žižića. On je potvrdio da je bio u lokalu kada je ušao mladić obučen u radno odelo.

– Ispričao je da su nakon pucnjave skočili na ubicu. Da su ga udarali, ali da im je pobegao. Rekao je da mu je brat faktički umro na rukama – kaže sagovornik. 

O celom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Policija je uzela snimke sa okolnih kamera u nameri da što lakše uđu u trag ubici.

Podsećanja radi, Luka Žižić preminuo je sinoć u 19.43 sati, a policija traga za ubicom.