UMRLA OD TUGE ZA SINOM! Porodicu Ilić zadesila strašna sudbina – niz tragedija zavile grad u crno (FOTO)

 UMRLA OD TUGE ZA SINOM! Porodicu Ilić zadesila strašna sudbina – niz tragedija zavile grad u crno (FOTO)

Foto: Twitter/Printscreen/ @DTNNEWUpdates

Prijatelji i meštani mesta Kuber Pedi u Australiji, opraštaju se od Gorana Ilića i njegove majke Elizabete, koja je preminula od tuge tri dana nakon smrti sina.

Goran Ilić (34), muškarac srpskog porekla, preminuo je 12. novembra, a njegovo telo je tragično pronašla njegova majka.

Kako pišu lokalni mediji, Ilić je bio popularan član zabačenog grada u Južnoj Australiji, 850 kilometara severno od Adelaide, koji broji 2.000 stanovnika. Lokalni list “Coober Pedi Regional Times”, odao je počast Iliću, rekavši da je bio omiljen među lokalnim stanovništvom.

Uzrok njegove smrti tek treba da bude objavljen. Tri dana nakon njegove smrti, Goranova majka je preminula u, kako su meštani nazvali “dvostrukom tragedijom”.

– U ranim jutarnjim satima, Elizabet Ilić se probudila sa bolovima u grudima i pozvala svoje prijatelje u pomoć. Pozvana je hitna pomoć, ali je umrla u bolnici nekoliko sati kasnije. Elizabet Ilić je imala istoriju srčanih problema i veruje se da je uzrok srčanog udara bila tuga zbog smrti njenog sina. Prijatelji su ispričali da je Elizabeta Ilić imala srčano oboljenje i veruju da je tuga zbog smrti njenog sina izazvala srčani udar – piše list.

Opraštanje od Gorana

Na stranici GoFundMe otvoren nalog za sakupljanje finansijske pomoći nakon smrti Gorana Ilića.

– Svako ko je komunicirao sa Goranom znao je da je drugačiji, mogao je da razgovara sa bilo kim i da ga šarmira svojom harizmom i ličnošću – navodi se u akciji prikupljanja sredstava.

“Želeo je da bude sahranjen u manastiru Svetog Save”

– Goran Ilić je bio prerano oduzeta lepa duša, bio je čovek srpske pravoslavne vere sa ličnošću većom od života – piše na stranici GoFundMe.

Kako se navodi, “Goranova želja je bila da bude sahranjen u najsvetijem Svetosavskom manastiru u Elejnu, država Viktorija, gde je ujedno i njegovo mesto krštenja”.

Takođe, tradicionalno srpsko opelo/parastos biće održan u Slobodnoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hindmaršu, u predgrađu Adelaide.

“Sav prikupljeni novac biće doniran manastiru Svetog Save”, piše na stranici. Iza Gorana su ostali otac Dragan Ilić i brat Zoran Ilić.

Zabačeni australijski grad bori se sa trostrukom tragedijom – nakon smrti Gorana i njegove majke, prijavljena je smrt lokalnog vatrogasca Džejdena Votsa.

Foto: Printscreen

Jedan meštanin je putem interneta odao poštu trojici stanovnika Kuber Pedija, koji su preminula u roku od nedelju dana.

 Kakva užasna nedelja za zajednicu. Izgubili smo 3 prelepa člana našeg grada. Prvo Goran Ilić, pa samo nekoliko dana kasnije njegova mama, moja prijateljica, Elizabet, a zatim za samo nekoliko dana Džejden Vots. Ove godine smo se oprostili od prevelikog broja naših prijatelja i komšija, a ja se radujem kraju godine – napisali su.