UMIREM: Potresna ispovest svetskog i evropskog atletskog šampiona

 UMIREM: Potresna ispovest svetskog i evropskog atletskog šampiona

Foto: Profimedia

Ljubitelji sporta, a pre svega atletike ostali su šokirani, jer je Nemac Tim Lobinger, bivši svetski i evropski šampion u skoku s motkom, objavio da umire.

O

On ima agresivni oblik tumora za koji ne postoji lek. Rak krvi dijagnostifikovan 2017. godine, a svetski dvoranski šampion iz 2003. godine je isprva pobedio ovu opaku bolest.

Tako je barem delovalo, a onda mu se rak vratio 2020. godine.

– Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U februaru su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebalo bi da se dogovorimo, da se pozabavimo sa sahranom i da oragnizujemo sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s decom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše – rekao je 50-godišnji šampion za nemački “Bild”.

Ove godine je proveo čak 150 dana u bolnici i poručuje da to nije život.

– To nije pravi život. Život vredan življenja odvija se napolju. Opet, uvek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vredi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu da provedem sa svojom porodicom – izjavio je Lobinger kom je rekord karijere šest preskočenih metara i koji je dva puta u dvorani osvajao evropsko zlato.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *