UKRAJINSKOJ VOJSCI SE SPREMA KOTAO KOD DONJECKA! Rusi neće ulaziti u OVAJ grad, imaju daleko bolji plan!

 UKRAJINSKOJ VOJSCI SE SPREMA KOTAO KOD DONJECKA! Rusi neće ulaziti u OVAJ grad, imaju daleko bolji plan!

Foto: Profimedia

Ukrajinskoj vojsci se sprema “kotao” kod Donjecka, saopštio je zvanični predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.

– Niko nema nameru u ovom trenutku da ulazi u Avdejevku. Ona će biti opkoljena, naše snage i sredstava napreduju severno od tog mesta, kako bi opkolili ukrajinske vojnike, ekstremiste koji ostaju u gradu. Oni će biti zarobljeni – rekao je Basurin.

Foto: Profimedia

U međuvremenu, ruska vojska je ušla u industrijsku zonu Soledara i Artomovska. Područje sela Peski za sada nije u potpunosti pod kontrolom ruskih snaga. Dve trećine Marinke kontrolišu snage DNR. Vojska napreduje i u području Gorlovke, kao i u pravcu Zajceva.

U aglomeraciji Artjomovsk-Soledar-Seversk je tokom specijalne operacije zabeležen niz pozitivnih pomaka, saopštio je oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

Foto: Profimedia

– Postoje značajni uspesi koji govore da se može sa optimizmom gledati na ono što se dešava, na budućnost – rekao je on za “Prvi kanal”.

On je istakao da su “naše jedinice već ušle u naselje Artjomovsk sa severoistoka, tamo su se utvrdile i nastavljaju uspešno da napreduju u dubinu ovog naselja”.

Foto: Liveuamap/Printscreen

Što se Soledara tiče, jedinice su takođe značajno napredovale tokom proteklog dana i može da se govori da se nalaze u blizini centra grada Soledar. Kada je u pitanju Seversk, tamo je situacija malo drugačija, tamo su sada vojnici savezničkih snaga na ranije zauzetim položajima.

– Istovremeno, međutim, beležimo vatrene položaje neprijatelja, potiskujemo i sistematski uništavamo i ljudstvo i tehniku protivnika – rekao je Maročko.