“UKRAJINCI SU U PANICI, TRBE GUBITKE” Hitno se oglasio Kadirov – ruske snage ulaze u dva veoma važna grada!

 “UKRAJINCI SU U PANICI, TRBE GUBITKE” Hitno se oglasio Kadirov – ruske snage ulaze u dva veoma važna grada!

Foto: Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da su ruske snage ušle u Lisičansk, da su na ulazi u Severodonjeck, da je panika u ukrajinskim snagama i da trpe gubitke.

Podsetimo, Ukrajina se bori da zadrži kontrolu nad ključnim autoputem do grada Severodonjecka na linijama fronta, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane.

Portparol Ministarstva odbrane Oleksandar Motuzjanik rekao je na brifingu da postoje alternativni putevi za snabdevanje ukrajinskih jedinica u Severodonjecku, koji je sa tri strane okružen ruskim snagama. Cilj Rusije je da potpuno opkoli ukrajinske jedinice u gradu, kao i u obližnjem Liščansku, dodao je on.

Foto: Liveuemap

Ruske snage pokušavaju da preuzmu kontrolu nad Severodonjeckom, Liščanskom i Rubižnom kako bi celu oblast Luganska stavile pod rusku okupaciju, saopštilo je ministarstvo.

Severodonjeck je u operativnom okruženju, izjavio je nešto ranije portparol Narodne milicije samoproglašene Narodne Luganske Republike Andrej Maročko.

– Zaista, mi smo ovo naselje već čvrsto zatvorili sa tri strane. Kretanje iz naselja Severodonjeck odvija se samo preko jednog mosta, koji je takođe pod našom vatrogasnom kontrolom. Stoga u ovom trenutku možemo reći da je grad Severodonjeck u operativnom okruženju – rekao je Maroko.