UHAPŠEN POZNATI MUZIČAR: Sa ženom otišao u inostranstvo po DETE, pa završili iza rešetaka!

 UHAPŠEN POZNATI MUZIČAR: Sa ženom otišao u inostranstvo po DETE, pa završili iza rešetaka!

Zambijska policija uhapsila je 7. decembra četiri para iz Hrvatske zbog sumnje na trgovinu ljudima nakon što su Hrvati planirali da usvoje decu iz Konga.

Osmoro Hrvata, potvrđeno je u hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova, još se nalaze u pritvoru, piše Jutarnji list.

Uhapšeni su 44-godišnji D. M. i njegova 45-godišnja supruga N.M., gitarista Hladnog piva Z.S. i njegova supruga A. I. M., zaposlena u Ustavnom sudu, zagrebački veterinar L. P. sa suprugom, i poznati aktivista za ljudska prava N. K. i njegova supruga.

Prijatelji uhapšenog gitariste nezvanično kažu kako su on i supruga planirali da usvoje dete iz Afrike, te su pre nekoliko nedelja otišli po njega. Vest da su uhapšeni ih je šokirala.

Zambijski mediji prenose izjavu policijskog zvaničnika koji je rekao da su imigracioni službenici na aerodromu Simon Mansa Kapepe uhapsili četiri para hrvatskog porekla nakon dojave koju su dobili, i da dokumenti o usvajanju koje su izdale vlasti Konga izgledaju kao da su falsifikovani. Zato u saradnji s kolegama iz Konga proveravaju autentičnost dokumentacije o usvojanju.

Jedno dete staro je godinu i tri meseca, a ostalo troje imaju po tri godine. Hrvati su pritvoreni odvojeno u nekoliko policijskih stanica, dok su deca predata ustanovama za socijalnu zaštitu.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova reklo je kako se provodi istraga i da Hrvati ni za šta još nisu optuženi.

Dobro su i posetio ih je radnik iz hrvatske ambasade.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *