“UGASIO NAM JE KUĆE, DECU NAM JE POBIO” Potresna ispovest majke jedne od Uroševih žrtvi: Ležali su tamo ranjeni i u mraku

 “UGASIO NAM JE KUĆE, DECU NAM JE POBIO” Potresna ispovest majke jedne od Uroševih žrtvi: Ležali su tamo ranjeni i u mraku

Foto: Srbija Danas, MUP

Tačno mesec dana je prošlo od dva stravična masakra koja su se dogodila u Srbiji, kada su dečak (13) i Uroš Blažić (21), u dva odvojena krvava pohoda, ubili 18 osoba, a 19 njih ranili. Srbija se još uvek nije oporavila od tragedija koje su se dogodile.

Porodica mladića iz sela Malo Orašje se nikad neće oporaviti od gubitka koji su doživeli.

ODAKLE UROŠU ORUŽJE KOJIM JE POČINIO MASAKR? Završena DNK i balistička veštačenja – čeka se samo ovo

ŠEST SATI PAKLA U KOLIMA SA MASOVNIM UBICOM Taksista do detalja opisao vožnju sa Blažićem – da se naježiš!

NOVA ODLUKA SUDA: Obelodanili šta će biti sa ubicom iz Mladenovca

Sada mi je najteže, tek sada shvatam da ga više nemam… – počinje priču za Novu majka momka koji je stradao u krvavom piru ubice iz Mladenovca.

– Otišao je da se druži na tom mestu gde su se sva deca iz sela stalno skupljala. Tokom noći zazvonio mi je telefon, pozvala me majka njegove devojke i rekla mi: “Pobiše nam decu”. Odmah smo se obukli i istrčali iz kuće, tada je došao i komšija čiji je sin takođe ubijen i rekao je istu stvar, da nam je neko pobio decu – kaže ova žena.

Kako navodi, kada su stigli na mesto okupljanja nesrećna žena i njen suprug zatekli su jeziv prizor.

– Pristigli smo tamo, a naša deca su ležala tamo krvava, ranjena i u mraku. Kada smo ga našli bio je živ i komunicirao je sa nama. Tada ga je preuzeo sanitet i mislili smo da je spašen – priča žena i opisuje traumu koja je potom usledila.

– Naša ćerka takođe je otišla da se druži sa prijateljima, ali nismo mogli da je nađemo tu. Zvala sam je ali je bila bila nedostupna. Tada je pričala sa policijom, uspeli smo da je dobijem i rekla je da je dobro – kaže sagovornica.

Nesrećna žena kaže da je tada provele najtežu noć svog života u smederevskoj bolnici.

– Kada smo saznali da nam je ćerka dobro otišli smo u bolnicu da vidimo šta nam je sa sinom. Koliko smo saznali taj doktor koji je bio u smeni samo je mahnuo rukom i otpisao našeg sina – priča kroz suze.

Ugasio nam je kuće, decu nam je pobio. Šta mi imamo sada? Ne znam stvarno koga da krivim? Ceo sistem je zakazao. Očigledni su propusti, taj je imao problema iza sebe gomilu, ali je opet imao toliko oružja i svega jer je njegov otac bio neko u vojsci, a kada je bio i sada je, znači da je i sada pa je mogao da ima to oružje – priča ova žena i dodaje:

– Kada je prepodne, nije toliko teško jer sve mislim da je na poslu i da će mi se uskoro vratiti. Ali kada dođe popodne i predveče, a on nije kući srce mi se cepa.

Podsetimo, krvavi pir u selima kod Mladenovca dogodio se 4. maja, u večernjim satima. Uroš Blažić je tada hicima iz automatske puške ubio osam osoba, dok je njih 14 ranio.

On je na saslušanju u tužilaštvu ispričao da je kobnog dana hteo da zastraši stanovništvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *