UDARNO! U velikoj akciji BIA i policije zaplenjeno 100 kg kokaina!

 UDARNO! U velikoj akciji BIA i policije zaplenjeno 100 kg kokaina!

Foto: Srbija Danas

U koordinisanoj međunarodnoj akciji Bezbednosno informativne agencije, MUP-a Srbije i tužilaštva zaplenjeno je 100 kilograma kokaina, saznaje Kurir. Akcija je izvedena u saradnji sa bezbednosnim službama iz nekoliko država EU.

U međunarodnoj koordinisanaj akciji BIA MUP i Europola i Eurodžasta zaplenjeno je preko 100kilograma kokaina vrednosti od više od 10 miliona evra i uhapšeno više osoba u EU i Srbiji, saznaje “Blic”.

Kako saznajemo droga je zaplenjena u Belgiji, a prema informacijama koje posedujemo uhapšena je grupa koja sarađuje sa kavačkim klanom.

U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani kod kojih je pronađeno oružje i izvesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih dela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe srpski državljani, jedno NN lice, kao i državljanin BiH (42).

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokainu betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

– Otkriveno je i zaplenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma)“ za koje se procenjuje da bi dostiglo vrednost od 11,5 miliona evra na tržištu – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pretresi si istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

– Ukupno je bilo angažovano skoro 100 pripadnika različitih policijskih službi u operaciji koja ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom – navelo je tužilaštvo.

Policija nastavlja sa koordinisanim radom na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe.

Pročitaj još