UDARNA VEST! Ove dve oblasti u Ukrajini raspisale REFERENDUM za ulazak u sastav Ruske Federacije

 UDARNA VEST! Ove dve oblasti u Ukrajini raspisale REFERENDUM za ulazak u sastav Ruske Federacije

Foto: Srbija Danas

Administracija Hersonske oblasti donela je odluku da raspiše referendum za ulazak regiona u sastav Ruske Federacije, saopštio je šef administracije Vladimir Saldo.

– Poštovani stanovnici Hersonske oblasti! Razmotrivši obraćanje javnih organizacija i stanovnika regiona, rukovodstvo administracije Hersonske oblasti odlučilo je da održi referendum o ulasku Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije – napisao je Saldo na svom telegram kanalu.

– Siguran sam da će rukovodstvo Ruske Federacije prihvatiti rezultate referenduma i da će Hersonska oblast postati deo Rusije, kao punopravni subjekt jedinstvene države. Siguran sam da će ulazak Hersonske oblasti u sastav Ruska Federacija dati sigurnost našem regionu i otvoriti nove mogućnosti na putu povratka mirnom životu. To će biti i trijumf istorijske pravde – smatra šef administracije Hersonske oblasti.

On je rekao je da će se posle referenduma obratiti predsedniku Rusije Vladimiru Putinu kako bi što pre pravno potvrdio rezultate.

Ranije je Javni savet Hersonske oblasti apelovao na čelnika regiona da se odmah raspišu referendum o ulasku u sastav Ruske Federacije.

I administracija Zaporoške oblasti pozvana da raspiše referendum

Vladimir Rogov, predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ i drugi članovi pokreta pozvali su Evgenija Balickog, šefa administracije Zaporoške oblasti, da što pre raspiše referendum o priključenju Rusiji.

– Što pre mi postanemo deo Rusije, pre će doći mir, blagostanje, prosperitet i garancije da ćemo biti živi, zdravi i slobodni – rekao je Rogov.
Narodni kongres građana Zaporoške oblasti, na kojem se razmatra pitanje održavanja referenduma o priključenju Rusiji, održava se u Melitopolju.

Pročitaj još