UDARAC RUSIJI KAKAV NIKO NIJE OČEKIVAO: Pored Bugarske, Severne Makedonije i Crne Gore i oni zabranili prelet aviona

 UDARAC RUSIJI KAKAV NIKO NIJE OČEKIVAO: Pored Bugarske, Severne Makedonije i Crne Gore i oni zabranili prelet aviona

Foto: Profimedia

Albanija se pridružila blokiranju preleta aviona ruskog šefa diplomatije, Sergeja Lavrova, izjavio je šef poslaničke grupe Socijalističke partije Albanije Tauljant Bala. 

Bala je o tome da je i Albanija blokirala prelet ruskog aviona govorio kada je odgovarao na optužbe opozicionih poslanika da albanska vlada nije zauzela stav kao druge balkanske zemlje o dolasku Lavrova u Srbiju.

 Albanija se pridružila svim drugim zemljama koje su blokirale dolazak Lavrova. Vazdušni prostor kojim je trebalo da dođe podrazumeva i Albaniju. On nije dobio zeleno svetlo – rekao je Bala, a prenosi Kosovo online.

Poseta Sergeja Lavrova otkazana je jer su Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zabranile prelet aviona u kom bi bio šef ruske diplomatije.

Nakon otkazivanja posete Beogradu, Lavrov je održao konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da se “dogodilo nešto nezamislivo”:

– Desilo se nešto nezamislivo. Suverenoj državi je oduzeto pravo na ostvarivanje spoljne politike. Blokirana je međunarodna delatnost Srbije na ruskom pravcu. Moja poseta Srbiji je dočekana na Zapadu kao pretnja. Čak je ambasador SAD u Beogradu rekao da Srbija mora da izabere, ne može i Istok i Zapad. U Briselu ne postoji sloboda izbora o kojoj stalno pričaju, Srbija sa tačke gledišta Zapada ne bi smela da ima nikakav izbor, to je licemerje, već se Zapad vodi dvostrukim aršinima i pokazali su da će pritiskati Srbiju. A oni su bombardovali Jugoslaviju, totalno licemerno – rekao je Lavrov na konferenciji za medije po otkazivanju posete Srbiji.