UČENIK MASKIRAN I NAORUŽAN DOŠAO U ŠKOLU: Pokušali su da ga zaustave, a on je izvukao nož i napravio haos

 UČENIK MASKIRAN I NAORUŽAN DOŠAO U ŠKOLU: Pokušali su da ga zaustave, a on je izvukao nož i napravio haos

Foto: Shutterstock

U ruskom selu Krasni Desant, Neklinovski okrug, 15-godišnji učenik je nožem ranio četiri osobe.

Incident je na svojoj Telegram stranici objavio guverner Rostovske oblasti Vasilij Golubev. Incident se dogodio 11. septembra oko 7.30 časova.

– Naoružan nožem i skrivajući lice iza maske, petnaestogodišnji tinejdžer, pokušavajući da uđe u školu, ranio je četiri odrasle osobe – troje zaposlenih i rođaka jednog od učenika – naveo je čelnik regiona.

Na lice mesta su pozvane službe Hitne pomoći. Tinejdžer je odmah priveden. Službenici organa reda su saznali da je on učenik 9. razreda koji pohađa istu školu, prenose mediji.

Kako je navedeno, tinejdžer ima mentalni poremećaj.

Specijalisti trenutno rade na licu mesta. Niko od dece nije povređen. Stanje povređenih je lakšeg stepena i njima je ukazana lekarska pomoć.

Pitanje pokretanja krivičnog postupka biće odlučeno u bliskoj budućnosti.

U aprilu 2023. sud u Rusiji je osudio Ilnaza Galjavijeva, koji je izvršio pucnjavu u školi u Kazanju, na doživotni zatvor. Kaznu će izdržavati u popravnoj koloniji Crni delfin u Sol-Ilecku, Orenburška oblast. 

U maju 2021. Galjavjev je oružjem napao učenike i nastavnike kazanske gimnazije broj 175, što je rezultiralo smrću devetoro ljudi, uključujući sedmoro dece. Tokom suđenja, strelac je priznao krivicu i pokajao se za zločin. Sud je takođe zadovoljio građanske tužbe žrtava za naknadu moralne štete u iznosu većem od 120 miliona rubalja.