UBICA ŠABANA ŠAULIĆA IDE U ZATVOR – Sud je PONOVO ODBIO da mu smanji kaznu: “To je čovek koji NEMA KAJANJE!”

 UBICA ŠABANA ŠAULIĆA IDE U ZATVOR – Sud je PONOVO ODBIO da mu smanji kaznu: “To je čovek koji NEMA KAJANJE!”

Nemački sud je, kako se navodi, odbacio reviziju presude koju je zatražio nemački građanin Alsin Levent, nakon što je osuđen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio pevač Šaban Šaulić.

Navodno, sudije su ustanovile da u presudi nije pogrešno primenjeno materijalno pravo, čime je ona postala pravosnažna i osuđeni će morati da provede tri godine iza rešetaka.

Podsetimo, Alsin Levent je prvobitno osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog dvostrukog ubistva iz nehata. Međutim, u oktobru prošle godine njemu je kazna smanjena za tri meseca, a porodica Šaulić je bila razočarana i pored toga što su smatrali da je prvobitna kazna bila mala.

– Nama je advokat pre suđenja rekao da je pet godina kazne plafon, dobiće najverovatnije oko četiri godine, na kraju je bilo tri godine i tri meseca. Šok je bio za nas, to je malo. To je čovek koji nema nikakvo kajanje, pokazuje odbojnost ka tom događaju, sve vreme gleda u pod i ćuti. Napravio je nekih pet krivičnih radnji pre nego što je došlo do sudara. On je ukrao auto, vozio je bez vozačke dozvole, bio je pijan, drogiran i vozio je duplo većom brzinom od dozvoljene – pričala je Goca u oktobru prošle godine i dodala:

– Oni su smatrali da je tri godine i tri meseca dovoljno. Nama je to bilo strašno kao porodici. Ne postoje sad godine da bi mogli da ga osude da bismo mi bili zadovoljni. Ali, tri porodice su uništene, to je bedno i malo, ti ljudski životi su devalvirani. Ne znam da li to ima veze sa time što je on nemački državljanin, neću sad da prejudiciram, ali verovatno negde sve to postoji. Ali je delo je učinjeno. Onda smo se mi žalili, tražili da se preinači u ubistvo sa predumišljajem što su odbili. Žalbeni sud u Bilefeldu je doneo odluku zbog protoka vremena i zbog pokazanog njegovog kajanja. Ne znam gde je to pokazao. Oni su mu smanjili kaznu za tri meseca – rekla je pevačeva udovica.