UBICA IVANE SA ZVEZDARE U BEKSTVU: Oglasila se policija!

 UBICA IVANE SA ZVEZDARE U BEKSTVU: Oglasila se policija!

Foto: Društvene mreže

Crnogorska policija nije zatekla osumnjčenog za ubistvo na poznatim adresama nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je u Beogradu ubio Ivanu Krivokapić.

Službenici Uprave policije su, shodno međunarodnoj poternici NCB Interpola Beograd, koja je raspisana 18. januara 2023. godine, izvršili provere u cilju lociranja i lišenja slobode državljanina Crne Gore, tokom kojih nije locirano prisustvo navedenog lica na poznatim lokacijama u Crnoj Gori.

  • Operativne aktivnosti Uprave policije su i dalje u toku, a sa svim utvrđenim činjenicama upoznati su nadležni organi Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju – saopštili su iz policije odgovarajući na pitanje da li su tragali za osumnjičenim nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica.

Ne zna se tačno ni da li je on pobegao u Crnu Goru, ali je u danima nakon zločina na društvenim mrežama objavljivao fotografije iz zavičaja i beogradskim novinarima govorio da je kod kuće i da mu je policija rekla da ga niko ne traži. Inače je iz sela Vusanje kog Gusinja.

Viši sud u Beogradu odredio je 16. januara pritvor i naložio raspisivanje međunarodne poternice za osumnjičenim (24), da je 23. decembra prošle godine ubio Ivanu Krivokapić (26) u njenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara.

  • Osumnjičenom je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, da ne utiče na svedoke i usled uznemirenja javnosti – kazala je tada za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Kako je ranije saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, naredbom o sprovođenju istrage njemu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Inače, kako se u međuvremenu saznalo, on je u danima nakon Ivaninog ubistva redom kontaktirao prijatelje iz Beograda pozivajući ih iznenada da se vide, najverovatnije kako bi sebi osigurao alibi.