“U SEKUNDI MU JE STAVIO NOŽ POD GRLO, TADA JE USLEDIO PRVI UBOD” Novosadska policija za petama ubici iz Veternika: Zna ga ceo grad, a i šire

 “U SEKUNDI MU JE STAVIO NOŽ POD GRLO, TADA JE USLEDIO PRVI UBOD” Novosadska policija za petama ubici iz Veternika: Zna ga ceo grad, a i šire

Foto: Printscreen Instagram/192_rs

Policija u Novom Sadu otkrila je ko je ubica vlasnika menjačnice (47) koji je u utorak mučki ubijen u Veterniku, a sigurnosne kamere koje su pokivale ovaj deo novosadskog naselja Veternik snimile su svaki detalj napada, kao i ubicu koji nonšalantno odlazi sa mesta zločina!

Kako se saznaje, vlasnik je dobro poznavao ubicu i verovao mu je toliko da mu je otišao na noge i doneo novac koji je navodno trebalo da mu razmeni.

– Oni su dugo sarađivali i vlasnik je odlučno poznavao ubicu, slepo mu je verovao. Nikome inače nije dolazio na noge, samo onima sa kojima je bio u najboljim mogućim odnosima – kaže izvor.

On je kobne večeri dobio poziv od svog ubice koji ga je zamolio da se nađu, da bi mu razmenio novac koji mu je bio hitno potreban.

Nož pod grlom

– Vlasnik menjačnice je bez razmišljanja seo u auto i sa novcem otišao da pomogne čoveku koga je poznavao i koji mu je bio od poverenja, mislio je da ga on nikada ne bi prešao i zato je pristao da se nađu čak u Veterniku na takvom mestu – objašnjava izvor medija.

Prema njegovim rečima, ubica je seo u auto i mirno se pozdravio sa žrtvom.

– Samo mu je u jednoj sekundi stavio nož pod grlo i tražio da mu preda torbu sa novcem. Vlasnik je to odbio jer je svoj posao radio pošteno i za to što je imao kod sebe on je uložio mnogo truda da bi stekao. Tada je usledio prvi ubod, vlasnik menjačnice je pokušao da se odbrani, ali bezuspešno. Izbo ga je više od 20 puta, a kobni su bili ubodi u srce i pluća – kaže sagovornik i dodaje da se ubica iznenadio što je vlasnik menjačnice pokušao da se odbrani te ga je zato kako krvnički izbo.

Kad je ubio muškarca, on ga je povukao sa mesta vozača.

Krvavi tragovi

– Valjda da bi ljude teže primetili zločin, on je vlasnika menjačnice prevukao prvo sa vozačevog na suvozačevo sedište, a onda ga ostavio da krvav leži pored automobila.

Kako se saznaje, policija je za petama ubici, a njegov identitet im je dobro poznat od ranije.

– Navodno je u pitanju čovek srednjih godina, kojeg zna policija, čitav Novi Sad a i šire – kaže sagovornik.

Sahrana

Ispratilo ga 2.000 ljudi

Prema rečima sagovornika, muškarac je bio omiljen u svom gradu i ljudi su ga poštovali jer je i sam bio pošten čovek. – Niko nema da kaže ružnu reč o njemu, a o tome govori i činjenica da mu je na sahranu došlo oko 2.000 ljudi!

On je znao da sa njegovim poslom dolazi rizik zbog količine novca koju obrće, ali je zbog toga i birao sa kim sarađuje.

– Oni koji su ga poznavali znaju i da je posao radio najpoštenije što je umeo, mislio je i da su drugi takvi, to ga je nažalost koštalo života – zaključuje sagovornik Kurira.