U POLICIJI UNIŠTENO 200 KG DROGE! Bizarne tvrdnje: Mali su i ne boje nas se – glavni osumnjičeni PACOV

 U POLICIJI UNIŠTENO 200 KG DROGE! Bizarne tvrdnje: Mali su i ne boje nas se – glavni osumnjičeni PACOV

Foto: Shutterstock

Policija u Indiji okrivila je pacove za uništavanje gotovo 200 kilograma kanabisa koji su ranije zaplenili dilerima i “čuvali” u prostorima policijske stanice.

Pacovi su male životinje i ne boje se policije. Teško je zaštititi drogu od njih – konstatovao je sud u državi Utar Pradeš.

Sud je od policije zatražio da se zaplenjena droga pokaže kao dokaz, a sudija Sanjaj Čaudari naveo je čak tri slučaja u kojima su glodari uništili zaplenjenu marihuanu.

Radilo se o zalihama koje su na sudu trebale da posluže kao dokaz u slučajevima trgovine drogom.

U jednom od naloga, kada je sud od policije tražio da pokaže zaplenjenu drogu, navedeno je da su 195 kilograma kanabisa oglodali pacovi.

U drugom slučaju, u kom se radilo o 386 kg droge, policija je podnela izveštaj u kojm stoji da su “nešto” kanabisa “pojeli pacovi”.

Sudac Čaudari je rekao da je oko 700 kg marihuane koju je zaplenila policija bilo “čuvano” u skladištima policijskih stanica u okrugu Mathura te da je sva droga bila “u opasnosti od glodara”.

Istakao je da policija nije stručna za rešavanje ovog specifičnog problema te je savetovao da se zaplenjena droga od “neustrašivih glodara” ubuduće zaštiti tako da se, umesto da se i dalje čuva u policijskim skladištima, proda istraživačkim laboratorijima i medicinskim kompanijama, a da prihod ide u državni budžet.

Indijski mediji podsećaju da je godine 2018. osam argentinskih policajaca dobilo otkaz nakon što su okrivili miševe za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. Ali stručnjaci su osporili njihovu tvrdnju, rekavši da životinje “teško mogu zameniti drogu za hranu” i da bi u tom slučaju u skladištima bilo puno uginulih glodara.

Studija iz 2019. pokazala je da laboratorijski miševi, nakon konzumiranja testa s kanabisom, “postaju manje aktivni, a telesna temperatura im se smanji”.

Godine 2017. policija u istočnoj saveznoj državi Bihar okrivila je pacove za konzumiranje više hiljada litara zaplenjenog alkohola, godinu dana nakon što je ta država zabranila prodaju i konzumaciju alkohola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *