U AMERIKU MU NE DAJU: Evo gde Nole može da igra, ovo su turniri na kojima je Srbin dobrodošao

 U AMERIKU MU NE DAJU: Evo gde Nole može da igra, ovo su turniri na kojima je Srbin dobrodošao

Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po svemu sudeći neće putovati u Sjedinjene Američke Države na Masterse u Majamiju i Indijan Velsu, pošto nije dobio medicinsko izuzeće koje je zahtevao od tamošnjih vlasti. 

Naš as nije vakcinisan i zbog toga do 11. maja ne može da uđe u SAD, što mu otežava borbu za opstanak na prvom mestu na ATP listi.

Španac Karlos Alkaraz ima samo 380 bodova manje od Srbina, a čak i kada mu se oduzme polufinale sa prošlogodišnjeg Indijan Velsa i dalje titulom može da dođe do prvog mesta.

ATP nema turnire u martu osim onih koji se igraju u Americi, nema Novak šansu da kao prošle godine u Kazahstanu i Izraelu uzme bodove na manjim turnirima i ostane konkurentan igračima koji će nastupiti u Majamiju i Indijan Velsu.

Sezona na šljaci u tenisu počinje 3. aprila i to u Americi. Igra se turnir u Hjustonu na kome titulu iz prošle sezone brani Rajli Opelka

Prvi turniri na kojima će Srbin moći da nastupi ako mu ne dozvole ulazak u Ameriku igraju se u Maroku i Portugalu. Ova dva takmičenja iz serije 250 su na programu od 3. do 9. aprila Ukoliko ostane bez tenisa skoro mesec i po dana Novak bi mogao na ovim mestima polako da ulazi u formu

Kada se završe turniri u Marakešu i Eštorilu kreće Masters u Monte Karlu, na kome će Novak sigurno nastupiti, što će biti svojevrstan zalet za Rolan Garos.