TURBULENTNO DO KRAJA MARTA! Ne odlažite kišobrane – čeka nas novi temperaturni šok ove nedelje

 TURBULENTNO DO KRAJA MARTA! Ne odlažite kišobrane – čeka nas novi temperaturni šok ove nedelje

Foto: Shutterstock

Uprkos tome što je proleće počelo, i najavljeno je duži period toplih dana i nedelja pred nama je novo zahlađenje. Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će u Srbiji u prvoj polovini naredne sedmice biti osetno hladnije. Tako će se prevrtljiva “Baba Marta” završiti turbulentno, sa osetnim oscilacijama u temperaturi.

Početkom sledeće sedmice, u ponedeljak biće pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje. U utorak, sredu i četvrtak očekuje se slab i umeren prizemni mraz, dok se u utorak u Vojvodini, a u sredu u svim predelima očekuje i slab mraz na 2 metra visine, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

– Sutra u Srbiji osetno hladnije, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg na planinama jugozapadne, južne i istočne Srbije. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će dostizati i udare olujne jačine. Prestanak padavina i postepeno razvedravanje očekuje se uveče i tokom noći sa severozapada – saopštava RHMZ. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama dostizati udare olujne jačine. Temperatura u osetnom padu.