TUKLI GA I TERALI DA BROJI PLOČICE U TOALETU! Oglasio se otac pretučenog đaka: Mog sina su spasile tetkice

 TUKLI GA I TERALI DA BROJI PLOČICE U TOALETU! Oglasio se otac pretučenog đaka: Mog sina su spasile tetkice

Kako se saznaje, 8. decembra negde oko 7 sati školski policajac obavestio je da je napadnut učenik šestog razreda D.D. (11) za vreme školskog odmora u OŠ “Despot Stefan Lazarević” na Zvezdari.

U zgradu su ušli dvojica petnaestogodišnjih učenika, V. S. i A.L. Oni su bivši učenici. U hodniku su sreli D.D. i odvukli ga u toalet, gde su ga psihofizički maltretirali. Terali su ga da broji pločice i udarali mu šamare. Odveli su ga u salu za fizičko nastavili da ga udaraju po glavi. Onda su ova dva nasilnka otišli iz škole a D.D. je otišao je kod direktora i prijavio. Učenik ima povrede i njie želeo medicinsku pomoć.

U stanici Zvezdara obavljen je razgovor sa D.D. u prisustvu roditelja, dostavljen izveštaj lekara. Konstatovane su mu lakše telesne povrede. O svemu ovome obaveštena je školska uprava kao i policija.

Kako se saznaje, škola poseduje video nadzor.

Konsultovano je i Više javno tužilaštvo za maloletnike koje je naložilo da se ispitaju nasilnici za nasilničko ponašanje, kontaktira škola i uzmu snimci sa sigurnosnih kamera.

Otac tvrdi da su dete spasile tetkice

– Momci koji su tukli mog sina završili su školu prošle ili pretprošle godine. Ušli su u školu pod izgovorom da traže svoju bivšu nastavnicu, a zapravo su tražili mog sina – rekao je za Telegraf.rs otac dečaka D.D (11) koga su dvojica starijih momaka pretukla u OŠ “Despot Stefan Lazarević” na Zvezdari.

Najveći šok mu je, dodaje, kako su oni tek tako mogli da uđu u školu i naprave haos.

– Da li to znači da bilo ko sa ulice može da uđe u školu i napadne bilo kog učenika – pita se zabrinuti otac.

Kako dodaje, protiv počinilaca su podneli krivične prijave, a policija će utvrditi detalje.

– Ne osećamo da su nam deca u školi bezbedna. Ujutru ih tamo ostavimo, a do večeri ne možemo da budemo sigurni da im se ništa loše neće dogoditi. To nije normalno. Ako postoji neki protokol, očigledno je pogrešan i treba da se menja – poručuje on.

Podsetimo, incident se dogodio za vreme velikog odmora kada su učenici koji su zavrsili ovu školu V.S. (15) i A.L. (15) ušli u školu i učenika i odveli ga u toalet gde su ga udarali rukama po glavi i terali da broji pločice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *