TROJICA NESTALIH U DUNAVU NAPRAVILI KOBNU GREŠKU! Mane je imao toliko adrenalina da dopliva do obale – novi detalji

 TROJICA NESTALIH U DUNAVU NAPRAVILI KOBNU GREŠKU! Mane je imao toliko adrenalina da dopliva do obale – novi detalji

Foto: Facebook

Mane je bio pametan i odmah se odvojio od čamca. Krenuo je da pliva da što pre izađe iz ledene vode, a eto, njih trojica su ostala da se drže za čamac i to je bila kobna greška – rekao je muškarac koji živi u blizini Dunava, a tačno na mestu gde se četvorici muškaraca prevrnuo čamac u subotu uveče.

Tragedija se dogodila u subotu uveče kada su četvorica prijatelja odlučila da sednu u čamac tipa “Tri princeze” i sa njim da otplove. Međutim, to veče duvala je košava koja je pravila velike talase koji su bili kobni i koji su čamac, prema rečima muškarca koji je uspeo da se spasi, podigli pa poklopili i napunili vodom. Trojica prijatelja ostala su da se drže za njega i dozivaju pomoć, dok je jedan odlučio da dopliva do obale što je i uspeo.

Prema rečima muškarca koji živi na obali reke, to veče duvala je toliko jaka Košava, da niko iskusan ne bi krenuo da isplovi, a naročito ne na Dunavu.

– Tu nema šale, vetar diže vodu i tada se ne izlazi na spasavanje, a kamoli na rekreativno plovljenje. Košava je duvala i pravila velike talase koji su potopili čamac, nađeni su parčići čamca što znači da on nije bio kvalitetan – objašnjava on.

Kako navodi, Mane se spasio jer je imao toliko adrenalina da dopliva do obale pa potom trči kroz šumu i šipražje.

– Čamac kada se prevrnuo voda ih je povukla ka dole. U tako hladnoj vodi može da se ostane svega par minuta, a od šoka su sigurno postali dezorjentisani – navodi on.

Četvorica drugova su te subote oko 21 čas seli u čamac i krenuli ka Novom Beogradu. Kako je vetar bio jak, a talasi veliki ubrzo su, na svega kilometa od Pančevačkog mosta, prevrnuli “Tri princeze”. Tada je Mane poslednji put čuo i video svoju trojicu prijatelja.

Podsetimo, Mane K. (37) jedini je uspeo da ispliva na obalu nakon što se u subotu na Dunavu prevrnuo čamac usled jake košave i talasa. Za njegovim prijateljima Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem već četvrti dan traje potraga.

On je prema rečima očevidaca, bio izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć.

– Isplivao je i izašao i reke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, video svetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću – kaže očevidac.

Isplivali Mane K. kačio je i ranije slike sa reke i pecaljke pa se pretpostavlja i da je bio pecaroš, te i da je možda time bio iskusniji na vodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *