TRI PITANJA ZAUVEK OSTAJU BEZ ODGOVORA! Svi su se nadali da će se Matej pojaviti živ i zdrav – ovo je sa sobom poneo u grob

 TRI PITANJA ZAUVEK OSTAJU BEZ ODGOVORA! Svi su se nadali da će se Matej pojaviti živ i zdrav – ovo je sa sobom poneo u grob

Foto: SrbijaDanas/MUP RH/google Maps/youtube printscreen MUP Republike Srbije

Matej Periš (27), Splićanin čiji su nestanak i smrt ujedinili region, pre godinu dana krenuo je u provod sa prijateljima u Beograd i u noći pred doček Nove godine nestao bez traga, a njegova smrt i dalje je obavijena velom misterije.

Za njim je odmah sledeći dan počela potraga, ronioci su prečešljali Savu, a policijski službenici pregledali stotine sati video-materijala ne bi li rekonstruisali kretanje Splićanina u noći nestanka. Zahvaljujući upravo snimcima sa sigurnosnih kamera utvrđena je ruta njegovog kretanja.

U noći između 30. i 31. decembra 2021. Matej je sam u majici kratkih rukava izašao iz kluba “Gotik”. Kamera ga je snimika u 1.43 sati kako izlazi iz pravca Beton hale, trči Karađorđevom ulicom, pa zatim ide na Savsku promenadu gde je snimljen oko 1.47 sati gde trči ka Beogradu na vodi.

U narednih nekoliko snimaka koji su skinuti sa nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađordevoj ulici ispod Brankovog mosta na raskrsnici zaustavlja taksi vozilo i pokušava da uđe u auto. Kako ne uspeva da uđe u taksi, nastavlja da trči, a u 2.51 se približava vodi. Zatim se u vodi vidi kako nešto pluta.

Mesecima ga danonoćno tražili

Šta se dogodilo mladom čoveku bila je misterija skoro četiri meseca, a potraga za sve to vreme nije prekidana.

Za Matejem je tragala policija, građani, dobrovoljna društva. Svi su se pitali šta mu se dogodili i nadali se da će se pojaviti živ i zdrav.

Nažalost potraga je tragično okončana 18. maja, kada su mornari ugledali telo kako pluta pored brodova u Dunavi kod Ade Huje. Ubrzo je postalo jasno da je reč o nestalom Splićaninu.

Obdukcija je pokazala da na telu nema povreda, te da on nije žrtva nasilja. Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo alkohola, amfetamina i kokaina u organizmu mladića.

Ipak tri misterije u ovom slučaju i dalje ostaju i čini se da nikada neće biti razjašnjene.

Matej Periš

– Niko ne zna zbog čega je Matej izašao iz kluba sam, u majici kratkih rukava i gde se zaputio. Zbog čega je trčao ulicama Beograda i zbog čega je na kraju ušao u reku, da li slučajno ili namerno – kaže naš izvor. i dodaje da je Matej od izlaska iz kluba do ulaska u reku bio sam, da je sam trčao, niko ga nije jurio, niti je sa bilo kim imao komunikaciju.

– Jedino je komunicirao sa taksistom u čije je vozilo pokušao da uđe. To je trajalo kratko i iz tog razgovora se ništa nije moglo zaključiti – podseća izvor.

Posle nestanka mladića iz Splita, pojavile su se razne teorije zavere i verzije njegovog nestanka. Od toga da ga je neko oteo i zatvorio u podrum, preko toga da se kobne večeri u klubu posvađao s ekipom iz Zadra, do toga da je otišao u inostranstvo i da ne želi da iko zna gde je.

Sve te sulude teorije i priče policija je proveravala i na kraju je nesporno utvrđeno da on nije žrtva zločina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *