TRI MOGUĆNOSTI PRED APELACIONIM SUDOM: Ni posle godinu dana nema pravosnažne presude u slučaju ubistva Jelene Marjanović

 TRI MOGUĆNOSTI PRED APELACIONIM SUDOM: Ni posle godinu dana nema pravosnažne presude u slučaju ubistva Jelene Marjanović

Foto: Srbija Danas

Agonija slučaja ubistva pevačice Jelene Marjanović traje više od sedam godina. Zoran Marjanović, koji je za njeno ubistvo prvostepeno osuđen prošle godine, već duže od 12 meseci čeka na konačnu odluku u ćeliji Centralnog zatvora, jer se predmet skoro 9 meseci nalazi u Apelacionom sudu koji treba da odluči hoće li presudu potvrditi.

Zoran Marjanović osuđen je pre tačno godinu i dva meseca prvostepenom presudom na 40 godina robije zatvora zbog teškog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović u kanalu na nasipu u naselju Crvenka.

Ova presuda doneta je tačno šest godina od ubistva pevačice, 22. jula prošle godine.

Njegova odbrana je odmah uložila žalbu u ovu prvostepenu presudu.

Niz dokaza je naveden u obrazloženju presude, koja je napisana na 700 strana. U njoj je do detalja objašnjeno koji su to ključni dokazi koji Marjanovića zbog ubistva supruge šalju na 40 godina robije.

Ipak, ovom presudom agonija koja traje već sedam godina se ne završava.

Marjanovićeva odbrana je uložila žalbu na presudu i postupak je sada pred Apelacionim sudom, a kraj se za sada ne nazire.

Suđenje pred prvostepenim sudom trajalo je skoro tri godine, zbog složenosti predmeta i obimnih dokaza, a nakon što mu je izrečena presuda u julu prošle godine čekalo se pola godine da ona stigne u Apelacioni sud, jer je bilo potrebno vreme da se svi dokazi obrazlože i to na 700 strana!

Predmet protiv Zorana Marjanovića je u Apelacioni sud stigao 31. januara, međutim ročišta su zakazana za jul ove godine uoči godišnjice prvostepene presude.

Suđenje je zakazano za čak 9 termina – sa početkom 12. juna, pa sve do 22.

Postupak pred Apelacionim sudom je započeo čitanjem presude, što je zbog njene obimnosti trajalo satima.

Svoje žalbe su referisali advokati Zorana Marjanovića, nakon čega se veće povuklo u u nejavni deo kako bi donelo odluku.

Postoje tri mogućnosti – da ovaj sud donetu presudu potvrdi, preinači ili da ukine i slučaj vrati na ponovno suđenje.

Međutim, od poslednje sednice veća prošlo je više od skoro dva meseca, ali Apelacioni sud još uvek nije saopštio odluku koja se odnosi na budućnost presude protiv Zorana Marjanovića.

Izvor: Srbija Danas/Blic