“TREBA DA BUDE SAHRANJENA TAMO” Sa knedlom u grlu govori majka Ane Volš: Čekam 9. februar, ali dani odmiču – U JEDNU STVAR NE MOŽE DA POVERUJE

 “TREBA DA BUDE SAHRANJENA TAMO” Sa knedlom u grlu govori majka Ane Volš: Čekam 9. februar, ali dani odmiču – U JEDNU STVAR NE MOŽE DA POVERUJE

Foto: Printscreen

Uskoro se navršava mesec dana od kako traga za Anom Volš (39), rođenom Beograđankom, kojoj se svaki trag izgubio 1. januara u gradu Kohasetu u Masačusetsu.

Njena majka, Milanka Ljubičić (69) navodi da joj nada i vera još uvek ne posustaju, ali i da kako dani odmiču, polako počinje da je plaši istina. Skoro mesec dana Anina majka leže i ustaje sa istom nadom – da će se njeno dete pojaviti.

– Živim i verujem da će se pojaviti, znam koliko je volela život i svoju decu i nadam se da je sve ovo samo jedan ružan san, skup nezadovoljstava koje je rešila da otkloni nekim mini odmorom. Svesna sam da to ne priliči mojoj Ani, ali jednostavno, želim da verujem da je tako – tužna i neraspoložena navodi Milanka.

Ona kaže i da je svesna činjenice da se 9. februar bliži kada će njen zet Brajan Volš (46) ponovo biti izveden pre sud.

– Do 9. februara ću nastaviti da se molim, ležem i ustajem sa tom idejom da će se Anči pojaviti. Nakon toga… ne znam šta ću. Plašim se da poverujem u istinu, ako je to ona koju mediji plasiraju. Ne želim da verujem da je naudio ženi za koju je tvrdio da bez nje ne zna i ne može da živi. Svedočila sam svojim očima njegovoj ljubavi ka njoj – u neverici navodi očajna majka za Novu.

Milanka, iako nevoljna da priča o mogućem ubistvu svoje ćerke, ipak kaže da je razmišljala šta i kako da radi.

– Ukoliko je Brajan to uradio, neka mu sud odredi kaznu, a najmanja je doživotna robija po mom mišljenju. Ne znam šta da kažem, ali ako se ispostavi da mog deteta nema više, onda bi trebalo tamo da bude sahranjena. Blizu svoje dece. Ja sam bolesna, a oni treba da joj pale sveću i nose cveće na grob ceo život – jedva izgovara potresena majka i dodaje:

– Otići ću i do naše crkve da pitam kakvi su običajim ukoliko je ubijena. Ništa ne znam, samo da se sve preokrene do 9. februara – molbom zaključuje Milanka.