“TRAŽILI SMO EKSHUMACIJU TELA” Oglasila se majka Aleksandra Halabrina – evo šta kaže o hapšenju “Vračaraca”

 “TRAŽILI SMO EKSHUMACIJU TELA” Oglasila se majka Aleksandra Halabrina – evo šta kaže o hapšenju “Vračaraca”

Foto: nestali.rs

Mara Halabrin, majka ubijenog Aleksandra Halabrina, za kog je objavljeno da se sumnja da je bio žrtva kriminalne grupe “Vračarci”, kaže da je sve saznala iz novina, da drugi poziv ili obaveštenje o tome nije dobila, te da čeka da vidi na osnovu čega se oni sumnjiče za ubistvo njenog sina.

Aleksandar Halabrin iz Janošika kod Alibunara nestao je na Banjici 20. marta 2020., a njegovo telo pronađeno je 16. maja iste godine, u plitkom grobu na livadi u Parcanima kod Sopota, kada su ga nanjušili psi jednog čobanina koji je čuvao koze. Na glavi je imao prostrelnu ranu od vatrenog oružja.

U jučerašnjoj akciji uhapšeno je 17 osoba, pripadnika kriminalne grupe “Vračarci” koji se sumnjiče za ubistvo Halabina, kao i Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe. Ubistva su se desila u periodu od sedam meseci, tokom 2020. godine.

– Ja ne znam na osnovu čega misle da su oni ubili ili nisu ubili Aleksandra. Moramo videti na osnovu čega se sumnjiče, koji su dokazi. Ovo nije prvi put da se piše o Aleksandru u ovom smislu, pa dok me ne obaveste ne mogu ništa više da kažem. Vidim da se Vladimir Kovačević Kovač, navijač FK Rad ne spominje, a on je bio njegov poslednji kontakt – kaže Mara Halabrin.

Majka ubijenog Aleksandra dodaje da se dana kad je nestao, njen sin našao sa Kovačevićem na Banjici što je, kako kaže, potvrđeno i u policiji.

– Dan pre toga ili dva je s njim razgovarao. Onda je Kovač greškom, kad je završio sa Aleksandrom razgovor, poslao njemu poruku kako će Aleksandar tad i tad doći u Beograd, da “nije mogao danas”. Aleksandru je bila sumnjiva ta poruka, ali mu je verovao. Našao se s njim na Banjici, mladić koji ga je vozio potvrdio je to policiji i meni je policija potvrdila – dodaje Mara.

Dodaje da joj se “do danas nije javio i ne želi da priča policiji o tome”.

Ja mirna biti neću, ko god da je to uradio – dodaje.

Mara je ranije otkrila i da se Aleksandar družio sa Lazarom Vukićevićem, za koga se sumnja da je bio jedna od žrtava Belivukovog klana i da je ubijen u kući u Ritopeku.

Podsetimo, “Vračarci” se osim pomenuta tri ubistva sumnjiče i za pet pokušaja ubistva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je ova kriminalna grupa krivična dela vršila na teritoriji Beograda kao poseban deo “kavčana”, kao i da su delovali po nalozima “kavčana” u Srbiji i inostranstvu.

– U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove OKG uhapšeno u inostranstvu. Ova OKG je finansirana od strane OKG “Kavači” i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Republici Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tražila ekshumaciju

Mara Halabrin kaže da je tražila ekshumaciju svog sina, jer nije videla telo svog sina nakon njegovog pronalaska, niti je od nje uzet DNK.

– Tražili smo ekshumaciju tela. Ja nisam videla svoje dete, rekli su nam da je u jako lošem stanju. Meni nikada nisu uzeli DNK. Dve godine i sedam meseci sam ih stalno pitala zašto mi nisu uzeli DNK, a oni su mi rekli da nije trebalo, jedna inspektorka mi je rekla da je Aleksandrova DNK uzeta u jednom odeljenju – tvrdi Mara Halabrin, navodeći da je angažovala privatnog forenzičara, kao i da njen advokat nije dobio nikakve papire.

Čak 11 članova među kojima je i vođa Nikola Vušović Džoni nalaze se u bekstvu u Dominikani i Španiji. Najbliži Vušovićevi saradnici Uroš Piperski i Dario Đorđević, nalaze se u zatvorima u Portugalu, odnosno Beču, preneli su mediji.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *