“TRAŽIĆEMO PONAVLJANJE IZBORA” Oglasila se Jelena Trivić nakon prvih preliminarnih rezultata CIK

 “TRAŽIĆEMO PONAVLJANJE IZBORA” Oglasila se Jelena Trivić nakon prvih preliminarnih rezultata CIK

Foto: Profimedia

Lider PDP, Branislav Borenović, izjavio je na pres konferenciji u Banjaluci, da je kandidat PDP Jelena Trivić, pobedila Milorada Dodika u trci za predsednika Republike Srpske, uprkos trenutnim rezultatima koje govore drugačije.

– Mi ne odustajemo. Šta se to desilo tokom noći, ispitaćemo. Odustati nećemo. Pravni tim PDP priprema ozbiljne pravne radnje prema CIK BiH. Pogledajte, 30.000 nevažećih glasačkih listića prema jutrošnjim podacima CIK. Postoje ozbiljni osnovi da se ponište izbori za predsednika u najvećem delu Republike Srpske – rekao je Borenović i dodao da će to biti zahtev njegove stranke kao i njihovog kandidata Jelene Trivić.

Trivićeva je novinarima rekla da je sumnjivo to što je CIK tokom noći saopštio da nema podataka za predsednika Republike jer odbori nisu dostavili podatke u sistem u roku.

Ona je rekla da je na glasačkom mestu u Krajišniku, odakle potiče njena porodica, prema zvaničnim glasovima osvojila nula odsto glasova, i da je to statistički nemoguće.

– Zbog toga što znamo da je na nivou cele RS bilo krađa, i što su slepi glasali, tražićemo da se izborni proces ponovi na nivou cele RS – rekla je Trivić, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Podsetimo, Centralna izborna komisija objavila je prve preliminarne rezultate za izbor predsednika Republike Srpske. Kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio je 242.851 glas ili 48.80 odsto, dok je Јelena Trivić osvojila 212.452 glasova ili 42.69 odsto. Obrađeno je 81,91 odsto biračkih mesta.

Kako je saopštila Centralna izborna komisija BiH, sledeće ažuriranje izbornih rezultata dogodiće se danas u 17 časova.

Prethodno su objavljeni preliminarni rezultati nešto nakon devet časova ujutru i to na zvaničnom sajtu CIK-a, iako je najavljeno da će oni biti pročitani na konferenciji za medije.