TRAGIČNA VEST: Preminuo legendarni rukometaš Saša Živulović!

 TRAGIČNA VEST: Preminuo legendarni rukometaš Saša Živulović!

Foto: Srbija Danas

Tužne vesti stižu nam iz Grčke, gde je prestalo da kuca srce legendarnog Saše Živulovića, jednog od najvećih ljudi u istoriji grčkog rukometa. Saša je rođen u Zaječaru 1972. godine, a u istoimenom klubu je debitovao kao levi bek, da bi posle u Jugoslaviji nastupao još za Jagodinu i Metaloplastiku.

Put ga je odveo u Grčku gde je nastupao za Panelinios i Dukas i postao je standardni reprezentativac ove države. Nastupao je za Grke na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine kao i na Svetskom prvenstvu 2005. u Tunsu, a po završetku aktivne igračke karijere 2010. godine postao je trener.

Proteklog vikenda je sa ženskom ekipom Nea Jonije uspeo da osvoji kup Grčke, a samo 20 sati nakon toga je preminuo. Kako se navodi u saopštenju rukometnog saveza Grčke “srce ga je izdalo 20 sati nakon osvajanja trofeja”.

Grčki rukometni savez se šokiran i u velikom bolu oprašta od olimpijskog šampiona Saše Živulovića, koji je u ranim jutarnjim časovima preminuo u 51. godini. Velika ličnost i veliki čovek, sportista za primer, harizmatičan trener, veliki profesionalac i porodičan čovek Saša Živulović je voleo i bio voljen od Grka i Grčke, iako nije ovde rođen. Dobio je grčko državljanstvo 2004. godine i igrao na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu za reprezentaciju koja je oba puta završila kao šesta – navodi se u saopštenju rukometnog saveza Grčke.