TRAGEDIJA POTRESLA REGION! Dečak (7) se utopio na bazenu u čuvenim termama – istraga je u toku

 TRAGEDIJA POTRESLA REGION! Dečak (7) se utopio na bazenu u čuvenim termama – istraga je u toku

Foto: Shutterstock

Sloveniju potresa tragedija u kojoj je život izgubilo dete u jednima od poznatijih slovenačkih toplica Terme Ptuj.

Kako pišu Novice, dete se utopilo na jednom od bazena u termama. Spasioci su primetili da je dete staro oko sedam godina potonulo ispod površine vode. Izvukli su ga i pokušali su da ga reanimiraju do dolaska hitne pomoći.

Oživljavanje deteta trajalo oko pola sata te je nakratko stabilizovan i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, no uprkos naporima lekara preminuo je, izvestila je mariborska policija, prenosi Index.hr.

Terme Ptuj su se oglasile i izrazile su veliko žaljenje zbog nesreće, kao i saučešće porodici stradalog dečaka.

Saopštili su kako su nadležnim službama predali svu dokumentaciju, između ostalog i uverenje o osposobljenosti spasioca na bazenima za reanimaciju i uverenja o edukaciji svih zaposlenih na bazenima.

Policiji je predata i dokumentacija o tehničkom pregledu kojim je jasno utvrđeno da je kupalište tehnički bilo bez ikakvih problema. Terme Ptuj su navele i da raspolažu najvišim sigurnosnim standardom kvaliteta i sigurnosti – ISO 9001, u sklopu kojeg provode i mere sigurnosti kupača kao i konstantno usavršavanje spasilaca na bazenima.

Slučajem se bavi policija koja ga zasad vodi kao sumnju na uzrokovanje smrti iz nehata, a o slučaju su obavešteni i zamenica nadležnog državnog tužioca i istražni sudija kao i Inspektorat za prevenciju prirodnih i drugih nesreća.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *