TORNADO NAPRAVIO HAOS U GRČKOJ! OBJAVLJENI PRVI SNIMCI: Ima povređenih, vetar nosio sve pred sobom! Da li je OVO REALNO?! (VIDEO)

 TORNADO NAPRAVIO HAOS U GRČKOJ! OBJAVLJENI PRVI SNIMCI: Ima povređenih, vetar nosio sve pred sobom! Da li je OVO REALNO?! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/A kid from SKG

Četiri osobe povređene su u oluji na Halkidikiju u Grčkoj, gde se iznad mora formirao tornado. Na društvenim mrežama su se pojavili dramatični snimci pijavice na moru.

Područje Nea Plajeoko 40 km južno od Soluna, iznenada je zahvatila snažna oluja koja je za nekoliko minuta pobacala suncobrane i oštetila ostali plažni mobilijar, prenosi portal Prototema. Tokom oluje u moru ispred plaže stvorila se morska pijavica.

Usled jakog vetra povređene su najmanje četiri osobe, od kojih je jedna morala da bude prebačena u bolnicu, kako kažu bolnički izvori, možda je zadobio prelom. Ranjeni muškarac star 19 godina prebačen je u Opštu bolnicu Poligiros.

Preostala trojica su zadobila lakše povrede i prvu pomoć su im ukazala dva vozila hitne pomoći EKAV koja su hitno izašla na lice mesta.

Naime, prema rečima očevidaca, jak vetar u okolini, koji je trajao nekoliko sekundi, se okrenuo i napravio tornado, usled čega su sa plaže podignuti suncobrani i nastala je pometnja. Vetar je oštetio i bar na plaži.