“TO SU BILE NEKE REČI…” Advokatica jedne od porodica žrtava masakra u “Ribnikaru” otkrila detalj sa saslušanja dečaka ubice

 “TO SU BILE NEKE REČI…” Advokatica jedne od porodica žrtava masakra u “Ribnikaru” otkrila detalj sa saslušanja dečaka ubice

Foto: Srbija danas/Instagram printscreen moj_beo_grad_

Trećeg maja desio se tragičan događaj u OŠ “Vladislav Ribnikar”, gde je učenik sedmog razreda izvršio masakr, rezultirajući smrću devetoro ljudi, uključujući čuvara.

Tog jutra u 8:40, opremljen municijom i dva pištolja, ušao je u školske prostorije. Prvo je pucao na radnika obezbeđenja, a potom i na devojčice koje su se zatekle u hodniku. Nakon toga je ušao u učionicu na čas istorije kada je ubio svoje vršnjake iz razreda.

Tragedija se odigrala sa smrtonosnim ishodom za devetoro školskih drugova i radnika obezbeđenja, dok je četvoro njih ranjeno.

Gošća Pulsa Srbije je bila advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa porodicu jedne od žrtava masakra.

Ona se osvrnula na saslušanje dečaka ubice, te je rekla da niko nije ni trnuku poveravao u njegove reči kada je iskazao kajanje.

Foto: Printscreen Kurir TV

– Što se saslušanja tiče, jedino sam rekla da sam demantovala koleginicu branioca, koja je prethodno iznela par nekih detalja koji nisu bili tačni. Odnosno da li je oružje bilo adekvatno obezbeđeno i u vezi sa tim da je dečak ubica izrazio kajanje. Dakle, niko do nas, ni mi punomoćnici, ni oštećeni, nismo niti jedan njegov gest nije shvatio kao bilo kakvo kajanje. To su bile neke reči koje bi mogle značiti, ali reči bez izraza su samo reči. Niko od nas nije poverovao da je on izrazio kajanje. To smo i komentarisali.