“TO JE ŽIGOSANJE, KAO DA SMO U LOGORU!” Karleuša podržala Đokovića na neočekivan način – APELUJEM NA MEDIJE!

 “TO JE ŽIGOSANJE, KAO DA SMO U LOGORU!” Karleuša podržala Đokovića na neočekivan način – APELUJEM NA MEDIJE!

Foto: Srbija Danas/Reuters

Pevačica Jelena Karleuša važi za osobu “bez dlake na jeziku”. Ona je neko ko uvek ima spreman odgovor na svako pitanje i komentar na svaku situaciju.

Svojim najnovijim objavama na društvenim mrežama Jelena se dotakla teme ejdžizma tj. predrasuda vezanih za nečiju starost.

Divu je naime pogodilo što je tokom jednog intervjua tenisera Novaka Đokovića voditeljka upitala za godine i koji savet ima za mlade kolege, te je osula paljbu po medijima.

– Broj koji se stavlja ljudima (pogotovo ženama i sportistima) uz ime je budalaština i primitivno “žigosanje” i u 21.veku nema apsolutno nikakvog smisla. Ako osoba koja je rođena kao muškarac, ima pravo da se oseća kao žena, da promeni pol i to zakon priznaje zašto zaboga neko ne može da se oseća i izgleda kako god on želi, kad je reč o godinama? Zašto postoji broj uz naše ime kao da smo u konclogoru? Osoba je stara kad se oseća i izgleda staro, ne zato što pored imena stoji neki broj. Takođe, ako se neko oseća i izgleda mlado, čemu pritisak javnosti da ipak to nije? Zalažem se za neutralnost u tom smislu i ukidanje stavljanja broja uz ime osobe. Izborili smo se sa rasnim pravima, sa s*ksualnim slobodama, vreme je da se skine i ova poslednja stega civilizacije koju su ljudi sami sebi smislili i nametnuli – brutalna je bila Jelena.

Jelena Karleuša
Foto: Instagram printscreen/karleusastar
Jelena Karleuša
Foto: Instagram printscreen/karleusastar

– Apelujem na medije da uz moje ime ne stavljaju u zagradi broj. Ako već imaju potrebu da stave nekakav broj, neka me prvo pitaju koji mi broj odgovara! Evo može broj 3, može 5, 17, 21, može 125, 333, 357, 999. Bilo koji drugi broj smatraću neumesnom provokacijom, pokušajem nametanja, kršenjem mojih prava i uvredom – dodala je Karleuša.

Jelena Karleuša
Foto: Srbija Danas