“TO JE MOG SINA SPASILO, INAČE BI GA SIGURNO UBILI” Bolna ispovest majke ranjenog srpskog pilota u Nigeriji: Sada o njemu brinu naši lekari

 “TO JE MOG SINA SPASILO, INAČE BI GA SIGURNO UBILI” Bolna ispovest majke ranjenog srpskog pilota u Nigeriji: Sada o njemu brinu naši lekari

Foto: Printscreen/globalhelicopterservice.com

Pilot B. Đ. (60) koji je ranjen u pucnjavi u Nigeriji ima povrede grudnog koša, abdomena i noge. U Nigeriji su lekari uradili sve što je u ovakvim slučajevim neophodno.

Stavljena su mu i dva drena, urađena mu je resekcija creva. Sada je miran, stabilan, svestan i na kiseoničkoj masci.

Ovo su mediji, juče saznale u Kliničkom centru Srbije gde je pilot smešten nakon što je u nedelju prebačen u našu zemlju iz Nigerije gde je teško ranjen kada je napadnut helikopter “Svetskog programa hrane Ujedinjenih nacija” kojim je upravljao.

Pilotova majka Rosa Bubnjević, iz Čuruga, od trenutka kada je saznala šta se dogodilo njenom sinu u dalekoj zemlji zapadne Afrike, živi u neizvesnosti, strepnji i brizi za svojim detetom.

– Čula sam da je moj sin u nedelju kasno noću transportovan u Srbiju i da su ga sa aerodroma odveli pravo u bolnicu, u Klinički centar Srbije. Sada se o njemu brinu naši lekari, zato, iako mnogo strepim, verujem da će se uspešno oporaviti. Kako je, ne znam.

Posete nisu dozvoljene, a koliko sam čula, kod njega se ne može ni ući, jer su ga smestili na intenzivnu negu. Pucali su tamo u Nigeriji, napali su ga i bajonetom. Tom što je pucao, zaglavio se metak, i to je mog sina spaslo, inače bi i njega sigurno ubili – kaže Rosa.

Ispričala je i da je vest o sinovljevom ranjavanju čula na televiziji. Od tada, u svom domu u Čurugu, gde je rođen i srpski pilot, živi u iščekivanju vesti o njemu.

I meštani Čuruga, pilotovog rodnog mesta, iz kojeg je kao sedmogodišnjak sa ocem otišao za Beograd, svom nekadašnjem sugrađaninu žele da se što pre oporavi. Znaju da je završio Srednju policijsku školu u Sremskoj Kamenici, a posle toga i Pilotsku akademiju u Vršcu. Radio je u helikopterskoj jedinici MUP, a pre sedam godina je penzionisan.

Poznato im je i to da mu odlazak u Nigeriju nije bila prva misija i da je ranije išao u razne krajeve sveta da pomaže.

– Sa porodicom živi u Beogradu, ali je dolazio ovde, u Čurug, viđali smo ga – kaže jedan meštanin.

– Sve nas je uznemirilo kada smo čuli šta mu se dogodilo. Želimo mu da se što pre oporavi.

Srpski pilot je upravljao helikopterom Svetskog programa za hranu UN, unajmljenim od nemačke firme GHS, i teško je ranjen u četvrtak uveče u gradu Damboi u Nigeriji, kad je pripadnik nigerijske vojske iz zasad nepoznatih razloga napao taj helikopter.

Pročitaj još