TMURNO VREME U CELOJ ZEMLJI: Gromovi će parati nebo nad Srbijom, pljuskovi, na planinama SNEG, temperatura IZNENAĐUJUĆA

 TMURNO VREME U CELOJ ZEMLJI: Gromovi će parati nebo nad Srbijom, pljuskovi, na planinama SNEG, temperatura IZNENAĐUJUĆA

Foto: Srbija Danas

U Srbiji danas umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a na jugu i jugoistoku Srbije i sa pljuskovima, uz mogućnost grmljavine, dok će na visokim planinama padati sneg.

Najviše padavina očekuje se na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, od 20 do 50 mm za 24 sata, na jugozapadu od 10 do 25 mm, u ostalim krajevima manje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Najniža temperatura od 4 do 13, najviša od 7 na severu do 17 na jugoistoku zemlje, posle podne u padu.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u Banatu i na planinama povremeno i jak, tokom dana u postepenom skretanju na zapadni i severozapadni. Tokom noći u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno i tokom većeg dela dana suvo, a kiša se očekuje uglavnom ujutro, kao i u večernjim satima. Najniža temperatura oko 10, najviša oko 14 stepeni. Vetar pre podne umeren, južni i jugoistočni, posle podne u skretanju na zapadni i severozapadni.

U Srbiji do 26. januara, pretežno oblačno i osetno hladnije, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 1 do 6 stepeni. U petak na severozapadu suvo, u ostalim krajevima s kišom, susnežicom i snegom.

Za vikend i u ponedeljak u brdsko-planinskim predelima povremeno sneg, prvo uz stvaranje, a zatim i povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 centimetara, naročito na planinama. Na severu Srbije padaće kiša i sneg uz znatno manju količinu padavina, a kiša će padati i u Negotinskoj Krajini.

Od utorka sneg se očekuje uglavnom u brdsko-planinskim, a kiša u nižim krajevima.