TIGAR U CRNOJ GORI ŽENI ODGRIZAO RUKU IZ RAMENA: Dok Srbija traga za crnim panterom, u Sutomoru se prisećaju jezivog događaja

 TIGAR U CRNOJ GORI ŽENI ODGRIZAO RUKU IZ RAMENA: Dok Srbija traga za crnim panterom, u Sutomoru se prisećaju jezivog događaja

Foto: Shutterstock

Vest da je u širem reonu Apatina uočen crni panter uznemirila je građane, a pojedini se sećaju slučaja koji se dogodio u Crnoj Gori 2007. godine kada je tigar, kojeg je žitelj Sutomora S. S. držao kao kućnog ljubimca, odgrizao ruku njegovoj majci.

Naime, tigar je napao ženu dok ga je hranila i nije joj puštao ruku dok je nije istrgao iz ramena. Ona se tokom hranjenja saplela i pala blizu kaveza. Nesrećnoj ženi je desna ruka otkinuta u visini ramena, izgubila je dosta krvi, ali njeno stanje se nakon hirurške intervencije stabilizovalo, pisao je tada Blic.

Žena je prebačena u bolnicu “u stanju ekstremnog traumatskog šoka” i “dosta je iskrvavila”.

Vlasnik para sibirskih tigrova S. S. je životinje dobio na poklon od prijatelja iz Prijedora, i oni su bili u Sutomoru od novembra 2006. godine.

On je tada kazao da je zaljubljenik u divlje mačke i da namerava da na svom imanju u Sutomoru otvori zološki vrt kako bi dopunio turističku ponudu Bara.

Foto: Profimedia

– Tigrove sam dobio kao poklon od S. M. iz Prijedora, gde su zavedeni u tamošnjem ZOO-vrtu – rekao je tada vlasnik, dodajući da je, kao veliki ljubitelj sibirskih tigrova, odlučio da ih dovede kući u Sutomore i osnuje zoološki vrt, prvi na Crnogorskom primorju.

– Kavez je apsolutno bezbedan, urađen je prema standardu i može da izdrži pritisak od osam tona – ispričao je tada vlasnik novinarima.

Tigrovi su stari pet godina i teški oko 300 kilograma, a dnevno pojedu po 10-ak kilograma mesa.

Pročitaj još