“Tek što sam se PORODILA, saznala sam da imam redak oblik RAKA i to na osnovu ovih promena u NALAZU URINA!”

 “Tek što sam se PORODILA, saznala sam da imam redak oblik RAKA i to na osnovu ovih promena u NALAZU URINA!”

Foto: Profimedia

“Možete započeti proces mršavljenja, počnite sa dijetom i vežbanjem!”, to je ono što je doktor rekao Džin Kjuran nakon što su testovi pokazali da ima iznenađujuće visok nivo proteina u urinu nakon porođaja, što nije dobro. 

Upravo se porodila i dobila ćerku. U toku trudnoće imala je problem sa visokim pritiskom i savetovano strogo mirovanje.

Ali visok nivo proteina u urinu zabrinjavao je njenog lekara, zbog čega je preporučio da ode kod specijaliste za bubrege. Specijalista je u tom momentu i nakon pretraga smatrao da je ovaj problem povezan sa prekomernom težinom i predložio je dijetu. 

– Međutim, mene ovo nije smirilo, osećala sam da se nešto ozbiljno dešava sa mojim zdravljem. Imala sam utisak da mi lekar samo postavlja pitanja, ali ne sluša odgovore – rekla je Kjuran.

Odlučila je da potraži odogovore i otišla je kod drugog specijaliste, a ponela je nalaze. 

– Ovo nije dobro i dijeta, bilo kakva ishrana i vežbe ne mogu to promeniti – rekla joj je doktorka. 

Nakon što su detaljnije analize pokazale abnormalnosti u njenoj krvi, upućena je onkologu, koji je uradio biopsiju koštane srži. Nakon ovoga joj je dijagnostikovan, redak oblik raka krvi

– Da nisam ostala trudna i radila sve te silne testove u tom periodu, kasno bih otkrila bolest. Da nisam potražila mišljenje drugog lekara, još bih lutala u mraku. Nisam se osećala dobro i još uvek se ne osećam – otkrila je. 

lučaj Kjuranove je i primer koji lekari u Americi ističu jer je veoma važno da osluškujete svoje telo i da reagujete ukoliko primetite bilo kakve promene u svom bioritmu