TAKSISTA KOGA JE OTEO UROŠ BLAŽIĆ ŠOKIRAO NA SASLUŠANJU: Opisao do detalja šta se dešavalo kobne večeri

 TAKSISTA KOGA JE OTEO UROŠ BLAŽIĆ ŠOKIRAO NA SASLUŠANJU: Opisao do detalja šta se dešavalo kobne večeri

Foto: Shutterstock/MUP/YoutubePrintscreen/Radio Slobodna Evropa

Taksista (58), koga je Uroš Blažić (21) oteo i držao kao taoce nakon masakra koji je počinio u Mladenovcu, saslušan je danas u tužilaštvu u Smederevu. On je na saslušanju rekao da se plaši osvete porodice Uroša Blažića.

Prema saznanjima, vozač taksija je do detalja opisao kako je Blažić uleteo u njegov automobil i uz pretnje mu naredio da ga odveze do Vinjišta u Kragujevcu, gde je i uhapšen.

– Saslušanje je trajalo više od sat i po vremena. Do detalja je ispričao sve što mu se desilo kobne noći, kada je u njegov “ford” upao pomahnitali Blažić. Nakon saslušanja, on nije želeo da priča sa novinarima jer je u strahu od porodice osumnjičenog Blažića – navodi izvor iz istrage.

Podsetimo, Blažić je nakon krvavog pira koji je počinio u selima oko Mladenovca, na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca uleteo u taksi vozilo u kojem se nalazila devojka koja ga je slagala da je trudna, kako bi je poštedeo. 

Hrabri taksista, uspeo je da ubedi Blažića da pusti devojku, nakon čega ga je odvezao u Vinjište kod Kragujevca, gde je masovni ubica i uhapšen.

Podsetimo, Blažić je započeo pokolj 4. maja uveče u Malom Orašju, ubivši bez ikakvog povoda Marka Mitrovića (18), zatim Lazara Milovanovića (20) i njegovog rođaka Aleksandra M. (17), kao i Nemanju Stevanovića (21) i malog Nikolu M. (15).

Još šestoro mladih je teško ranio. Zatim je u Duboni ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali kapiju, a onda je 500 metara dalje, u školskom dvorištu, likvidirao Dalibora Todorovića (25), kao i policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19).

Usledila je dramatična potera za Blažićem, u kojoj je učestvovalo više od 600 policajaca, i on je narednog jutra uhapšen u kući svog dede po majci u Vinjištu kod Kragujevca. Zanimljivo je da je prilikom hapšenja bukvalno cvileo i molio specijalce da ga ne biju.