“TAJ DEČKO JE HLADNOKRVNI, ZLI GENIJE! TO NIKADA NISAM VIDEO” Mirno je odlučio da se suoči sa roditeljima ubijene dece

 “TAJ DEČKO JE HLADNOKRVNI, ZLI GENIJE! TO NIKADA NISAM VIDEO” Mirno je odlučio da se suoči sa roditeljima ubijene dece

Pre dva i po meseca, dogodio se stravičan događaj u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, kada je dečak ubica, sa inteligencijom na nivou genija, ubio devet đaka i portira.

MAJKA PRVI PUT SA SINOM UBICOM POSLE MASAKRA: Sedela pored njega, otac se nije ni pojavio! Novi detalji sa saslušanja

DEČAK-UBICA OBRNUO PRIČU: Roditelji ga pitali što im je ubio decu, on im dao BIZARAN odgovor!

ADVOKATICA OCA DEČAKA UBICE ODGOVORILA NA PITANJE KOJE SVE MUČI: Ali jedna važna stvar i dalje ostaje misterija

Danas je dečak ubica saslušan u okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv njegovog oca, koji je osumnjičen za neadekvatno obezbeđivanje oružja kojim je dečak izvršio masakr.

Pošto dečak u vreme zločina nije imao punih 14 godina i nije krivično odgovoran, dao je izjavu u svojstvu svedoka u prisustvu svoje majke I je zakonskog zastupnika.

Dečak ubica je svedočio putem video-konferencijske veze iz Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, gde se nalazi na opservaciji.

Tužilac, tri roditelja dvoje ubijene dece, njihovi advokati i branilac oca dečaka ubice bili su prisutni u Palati pravde tokom saslušanja.

Svedoci su bili u šoku zbog jezivog držanja dečaka tokom saslušanja.

On je, naime, hladnokrvno ispričao kako je 3. maja uzeo očeve pištolje iz stana na Vračaru, koristeći šifru na bravi koju je znao, i krenuo u krvavi pir u školi.

Tokom celog saslušanja, nije pokazao ni trunku emocija niti kajanja za svoj užasan čin.

– Taj dečko je hladnokrvni, zli genije. Posle ovoga sigurno neću spavati nekoliko noći, takvo zlo nikad nisam video – rečeno je od strane jednog prisutnog posle saslušanja, te je dodao:

– On je, kao bliski član porodice imao pravo da ne svedoči protiv oca, kao i da se ne suočava sa roditeljima dece koju je ubio, ali on je mirno odlučio da to učini. Govorio je hladno, kao robot, a rečnik mu je kao kod odraslog čoveka. Barata pravnim terminima kao da je advokat!

Prema ovim rečima, dečak ubica je u jednom trenutku rekao da se kaje, ali to je učinio bez ikakve emocije i empatije za žrtve. 

– Govorio je kako je bio odbačen u školi, ali na pitanje zašto tada nije potražio pomoć, rekao je da nije hteo. Ledenim glasom je kazao da je pre masakra gledao dokumentarac o nekom masovnom ubistvu u školi u Americi i tako je došao na ideju da pobije svoje školske drugare. Ispričao je da je lako došao do očevih pištolja, koji su bili u jednoj fioci zaključanoj bravom sa šifrom. Rekao je da je znao prvih nekoliko cifara na toj šifri, osim poslednje dve, koje je lako otkrio – ispričao je izvor.

Najpotresnije je bilo kad je majka jedne ubijene devojčice upitala dečaka ubicu zašto joj je ubio ćerku kada je nije ni poznavao.

– On je i tada bio potpuno hladnokrvan, rekavši mirno da je ubijao redom, svakog na koga je naleteo – kazao je izvor.

Protiv oca dečaka ubice vodi se istraga zbog sumnje da je obučavao svog sina da rukuje oružjem, iako je dete imalo samo 13 godina i nije bilo adekvatno zrelo za takvu vrstu aktivnosti.

. Navodno, otac je vodio sina u streljanu kako bi ga naučio rukovanju oružjem, što je očigledno nespojivo sa detetovom životnom dobi.

Pored toga, otac je suočen i sa optužbom da nije pravilno čuvao oružje i municiju u svom stanu.

Foto: Srbija Danas

Na dan masakra, dečak ubica se sam prijavio za stravičan zločin koji je učinio, pre nego što je krenuo u školu, stavio je četiri Molotovljeva koktela u ranac i uzeo očev pištolj “CZ šedou” kalibra 9×19 milimetara i “ruger MK” kalibra 22 milimetra, za koje je njegov otac imao dozvole.

U školu je ušao tačno u 8.40 i bez reči prvo ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i tri devojčice koje su se nalazile kod ulaza.

Zatim je u hodniku promenio okvir sa municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je njegovo odeljenje VII/2 imalo čas istorije.

Tamo je najpre ranio nastavnicu u ruku i stomak, a potom je okrenuo oružje prema svojim školskim drugovima i ubio još šestoro dece.

U 8.42, zamenica direktora škole pozvala je policiju i prijavila pucnjavu u zgradi.

U međuvremenu, dečak ubica je izašao iz učionice i kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije.

Zatim je sam pozvao policiju i priznao da je pobio decu, navodeći kao razlog da je “psihopata”.

Dečak ubica se trenutno nalazi na psihijatrijskom veštačenju u klinici u Beogradu i tokom svog boravka tamo, više puta je pitao medicinsko osoblje kada će biti pušten kući i zašto je zadržan.

Pre masakra, dečak je istraživao na internetu da li će biti krivično odgovoran za svoje postupke, s obzirom na to da tada nije imao 14 godina, te nakon što se uverio da mu ne preti zatvorska kazna zbog toga, odlučio je da isplanira svoj strašni čin.

Među stvarima u sobi je imao spisak dece za odstrel, kao i detaljan plan kretanja kroz školu.