SVIREPI ZLOČIN U NOVOM SADU SLEDIO SRPSKU JAVNOST: Ubio devojku, pa izvršio samoubistvo! Zločin poput onog u Gradačcu zadesio je Srbiju pre par meseci

 SVIREPI ZLOČIN U NOVOM SADU SLEDIO SRPSKU JAVNOST: Ubio devojku, pa izvršio samoubistvo! Zločin poput onog u Gradačcu zadesio je Srbiju pre par meseci

Foto: Instagram/Printscreen/Shutterstock

Juče smo bili svedoci jednog jezivog masakra u komšiluku, u Gradačcu u BiH. Poznati bodibilder i fitnes trener Nermin Sulejmanović je u napadu besa ubio troje ljudi – svoju nevenčanu suprugu, oca i sina (turske državljane), a troje ih je ranio. Da stvar bude još jezivija, on je sve to prenosio uživo putem svog Instagram profila koji je kasnije ugašen. 

Masakr u Gradačcu u BiH

Najpre je ubio svoju suprugu pucajući joj u glavu i to pred detetom koje je ležalo u lokvi krvi – uživo, a onda je krenuo dalje da seje smrt i ranjava ljude. Na kraju kad nije imao kud i kad je bio opkoljen od strane policije, izvršio je samoubistvo.

Foto: Instagram/Printscreen/iron_bb24

Pre nego što je ubio nevenčanu suprugu, on je nju oteo od tetke, zatim je odvezao u vikendicu gde ju je pretukao, a potom ubio, pred detetom, bebom koja je sve to gledala i plakala i koja je na kraju ostala bez roditelja – siroče.

Poslednje reči nesrećne žene, na njegov upit zašto ga je prijavila policiji, bile su: “Bojala sam se, bojala sam se za sebe i dete”.

Podsetimo, ubica je postavio porodičnu sliku na kojoj je žrtva nasmejana, a dete sedi kod njega u krilu. Na fotografiji porodica deluje skladno, a primetno je da je nastala u kafiću ili restoranu.

Foto: Instagram/Printscreen/iron_bb24

– Samo sam hteo porodicu… A k**ve su krenule da sve ra***bu – napisao je ubica u opisu fotografije, što daje indicije da je posredi i ljubomora – odnosno da je ubistvo počinjeno delom i iz tog razloga, a da su uvredljive reči adresirane na račun njegove nevenčane supruge.

– Ubio sam oca i sina. Kako su mi naletili Bog zna. Ubio sam ženu i dva dušmanina. Nadam se da sam ubio i policajca. Beba je živa – rekao je on na snimku.

– Upozorio sam sve redom da će doći do ovoga. Osam dana mi krije dete – rekao je.

– Čekam da napunim oružje i da idem dalje – rekao je i prekinuo prenos uživo. Ubijeni su Nevzeta Hećimović, Sulejmanovićeva nevenčana supruga, kao i otac i sin Onder Džengiz i Denis Džengiz, turski državljani.

Foto: Društvene mreže

Nažalost, ubici su stizale poruke podrške. Naravno, najveći je broj onih koji su iskazali bes i nezadovoljstvo i koji su najoštrije osudili ovakve nemile događaje, kako među stanovništvom tako i među ljudima iz najvišeg državnog vrha. Nermin nije pokazao znake kajanja zbog onoga što je učinio.

Tri dana pre krvavog pira, ubica je prijavljen za nasilje u porodici i kako pišu mediji, od ranije je bio poznat policiji kao i to da je imao kriminalnu prošlost. Pre petnaestak godina je osuđivan za pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje i ugrožavanje bezbednosti. Imao je više prijava za nasilje u porodici.

Ubistvo i samoubistvo u Novom Sadu

Još jedan zločin u kojem je ubijena ženska osoba, a kada je potom napadač izvršio samoubistvo, dogodio se u Srbiji, u Novom Sadu, usred bela dana, u salonu lepote kada je mladić (34) hicima iz pištolja ubio devojku (26) u salonu u kojem je radila, a potom su otkriveni detalji o njihovom odnosu.

Naime, njemu je krajem aprila izrečena mera zabrane prilaska devojci zbog prijavljenog nasilja, oduzeto mu je oružje koje je imao u legalnom posedu, a suspendovan je i sa posla u jednoj prodavnici oružja u Novom Sadu gde je radio.

Foto: Društvene mreže

Kako kažu svedoci, on tu zabranu nije poštovao, a nesrećna devojka se bojala da ga prijavi. U okolnim lokalima čak tvrde da je svega nekoliko sati pre zločina delio letke sa reklamom kozmetičarskog salona i solarijima gde je radila.

– Oboje su došli iz Bača, pa su se verovatno otuda poznavali. Bili su u vezi skoro godinu dana, ali su u poslednje vreme često raskidali i ona je praktično pokušavala da pobegne od njega. Ona je bila plemenita devojka, obožavala je životinje, a studirala je geografiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, radom u kozmetičkom salonu i solarijum dopunjavala je džeparac za studije – kaže izvor.

Ubica je prvo ispalio dva hica u izlog kozmetičke radnje, a onda je ušao, pucao u nju pa u sebe. Ekipe Hitne pomoći su po dolasku na licu mesta mogle da konstatuju samo smrt devojke, dok je mladić u teškom stanju prevezen u Urgentni centar gde je preminuo.

Foto: Društvene mreže

– Granice postoje da bi se prelazile – napisao je momak, posle čega je krenuo u krvavi pir.

– Bili su više od godinu dana u vezi, a pre šest meseci krenule su svađe. On joj je više puta pretio, poslednji put je na nju potegao i oružje, zbog toga mu je i oduzeto oružje i dobio je zabranu prilaska, a onda je usledio i njegov otkaz u firmi zbog svih tih incidenata – rekao je poznavalac situacije.

– Baš sam ga srela pre koji dan, delovao je skroz normalno, ispričali smo se… Ništa nije ukazivalo na ono što sledi. Postoji mogućnost da ju je ubio zbog salona. Valjda je joj je kupio salon ili pomogao oko njega, pa je bes proradio nakon što su raskinuli. Ipak, sve i da je to razlog, mogao je naći drugi način da podele vlasništvo, bilo šta drugo, samo ne ovakav kraj – rekla je poznanica ubice.

Foto: Srbija Danas/Shutterstock
Povezanost ova dva slučaja

U oba slučaja ženska osoba je trpela nasilničko ponašanje zbog čega se udaljila od nasilnika. I u jednom i u drugom slučaju, obe su prijavile nevenčanog supruga, odnosno momka za nasilničko ponašanje, ali je samo momku iz Novog Sada uvedena zabrana prilaska devojci, na šta se on oglušio i nije je poštovao, zbog čega se devojka plašila da ga ponovo prijavi.

Obojica napadača su posle počinjenog zločina izvršila samoubistvo iz vatrenog oružja. Nermin Sulejmanović je na licu mesta ostao mrtav, dok je mladić iz Srbije preminuo u bolnici. Obojica su ubijali iz oružja za koje nisu imali dozvolu.

Foto: Instagram/Printscreen/iron_bb24

Obojica su posećivali teretane, a Nermin je bio i proslavljeni bodibilder. Mladić iz Novog Sada je bio lovac, radio je u prodavnici oružja i bio je član desničarskog udruženja, u legalnom posedu je imao čak šest pušaka.

Nermin dolazi iz kriminalnog miljea, više puta je optuživan za nasilničko ponašanje kao i pokušaj ubistva, dok je mladić iz Novog Sada sumnjičen za nasilničko ponašanje, te mu je izrečena mera zabrane prilaska bivšoj devojci.

U oba slučaja, što je nepotvrđena informacija, postoji sumnja da je posredi jedan od okidača za zločine bila i ljubomora.