SVI ZNAMO KO POTURA TE PRIČE… Novinarsko pitanje iziritiralo Obradovića – “Nemoj da se pravimo naivni”

 SVI ZNAMO KO POTURA TE PRIČE… Novinarsko pitanje iziritiralo Obradovića – “Nemoj da se pravimo naivni”

Foto: MNPress

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan igrom svoje ekipe na meču sa Monakom. 

– Igrali smo jako pametno u drugom poluvrmeneu, koristili smo napadačke kvalitete. Zahvalio bih se navijačima, bilo je sjano igrati pred ovom sjajnom publikom – rekao je Obradović. 

Kao i nebrojeno puta do sada pohvalio je strateg atmsferu u hali. 

 Kad me ljudi pitaju što se okrećem ka klupi… Igrači gledaju neke druge stvari, ne gledaju ono što je bitno, ali sve to ide nabolje. Ovo je neverovatna atmosfera, ovo je čudo, svi koji ovde dolaze pričaju o tome. Ideja sa majicama je bila fantastična, probaćemo da animiramo ljude da nastave to da rade. Kapa dole svima. 

Još jednom je dobio pitanje o potencijalnim pojačanjima. 

– I ranije je poturano za neke igrače, kad sam govorio da je to nemoguće… To što se pravi priča da Partizan ima neki ogroman budžet… Doveli smo ovog dečka Brodzijanskog, pustili smo Glasa da bi dete igralo. Gledamo i za Đorđija Jovanovića da nađemo neku soluciju da igra negde. Što se tiče pojačanja, stvarno ne znam ko to potencira, ali svi znamo ko to potencira. Nemoj da se pravimo naivni i da ne znamo to. Tačno se znaju neke stvari, ali pero je u vašim rukama, nije u mojim – objašnjava Obradović.

Svestan je Obradović da je širina rostera ključna.

– Dok nismo pustili Glasa, bio je povređen samo Jovanović. To znači da smo imali 15 igrača na treningu. To znači i priliku da popravimo odbranu, da imamo agresivan trening, da napraviš rotaciju i da na taj način igraš i utakmicu. Da se ne vraćam sad na onu utakmicu sa Olimpijakosom kad smo otišli sa osam igrača. Svi treba da budu spremni da pomognu timu. Ovo je tek druga utakmica u januaru, a ima ih 11. Tu je bio predstavnik San Antonija i pričao sam sa njim da ovo polako postaje slično kao NBA.

Foto: MNPress

– Bitno je da imaš veliki roster, mi imamo ovaj tim kakav imamo sa ovom decom, a vi pogledajte rostere ostalih da li ima još neko decu u timu. Pošto je i to bila paralaža. Pričalo se. Ali, opet znamo od koga to dolazi i zbog čega dolazi. Vreme je Božića, bajke se pričaju… – završio je trener. 

Crno-beli nakon ovog trijumfa imaju skor 8:9 na polovini evroligaške trke. 

Sledeći meč u najjačem evropskom takmičenju Partizan igra protiv Makabija u Tel Avivu