“SVI ĆEMO SE SEĆATI 24. SEPTEMBRA OVE GODINE” Nemački poslanik uputio jezivu poruku – ceo svet se sprema za APOKALIPSU (VIDEO)

 “SVI ĆEMO SE SEĆATI 24. SEPTEMBRA OVE GODINE” Nemački poslanik uputio jezivu poruku – ceo svet se sprema za APOKALIPSU (VIDEO)

Foto: Profimedia

Internet je poslednjih dana preplavljen teorijama i nagađanjima o mogućem smaku sveta koji bi, po rečima blogera, trebalo da se dogodi 24. septembra 2022. godine. Šta se krija iza ovoga?

Sve je počelo širenjem video snimka govora jednog od opozicionih poslanika Bundestaga Fridriha Merca na kom se mogu čuti njegove tvrdnje kako će 24. septembar 2022. ostati zabeležen u istoriji, odnosno “da ćemo se svi sećati gde smo bili tog dana”.

Ipak, nije samo Merc “upozorio čovečanstvo” na moguća dešavanja tog dana, već su to bili i stari dobri “Simpsonovi”.

U nekoliko epizoda se mogu videti aluzije na smak sveta, a internet korisnici su tumačenjem redosleda epizoda i znaka u njima su zaključili da će ključni dan biti baš 24. septembar. 

@tracy_leigh333 #thesimpsons #predictions2022 #september24 #conspirancytheory #emp #stockmarket ♬ original sound – TracyLeigh

“Solarna oluja”

Pored toga, mnogi “onlajn surferi” veruju da će nam baš tog dana doći glave solarne oluje, odnosno elektromagnetna radijacija emitovana od strane sunca.

Ove navode demantovali su stručnjaci koji tvrde da su ovakve “oluje” potpuno normlane i bezopasne po planetu Zemlju. 

Uprkos svemu, internert kroisnici još uvek su ubeđeni, ili se prave da jesu, u dolazak smaka sveta, a njihovim navodima svakako su doprinele činjenice kao što su nedadvna smrt britanske kraljice, što mnogi tumače kao znak i mobilizacija ruske vojske, odnosno dalja eskalacija sukoba u Ukrajini koja bi mogla dovesti do Trećeg svetskog rata ili nuklearnog sukoba. 

Svetski trend prelio se i na fidove domaćih društevenih mreža, pa tako ima mnogo onih koji se pitaju šta će se dogoditi navedenog datuma, ali ima smisao za humor našeg naroda iznedrio je iu puno šaljivih statusa koji se odnose na ovaj dan. 

@dailyrundownwithchris September 24th 2022 #september #september24 #september2022 #endtimes #god #solarflare #news ♬ She Knows – J. Cole

“Blekaut”

Pored toga postoje različite teorije poput “totalnog mraka” i da će svet ostati bez struje, interneta i generalno enerketskog pogona mnogih stvari. 

Predpostavka je da će doći do masovnh kvarova na satelitima i da će doći do totalnog kolapsa.

Foto: Profimedia/ilustracija

“Nuklearna bomba”

Česta teorija jeste da će doći do sveopšteg nuklearnog rata, ali ova teorija više da će doći do lansiranje manje nuklearne bombe i to verovatno ruske na neku manje bitnu zemlju ( tipa Poljsku ili baltičke zemlje).

@therealfadoody Are we resetting the worlds economy? Comment below 👇 #wef #thegreatreset #sept24 #banking #crisis ♬ Scary music horror mystery(1040775) – parts di manta

“Zombi apokalipsa”

Verovatno jedna od najčudnjih teorija koja kruži internetom i najmanje verovatna jeste ova, da će odjednom široke mase ljudi pobesniti i pretvorite se u zombije koji jedu druge ljude. 

Ove slutnje su se pogoršale kada su vlasti u američkom gradu Detroitu počele deliti takozvane “bag begs” ili ti rančeve za apokalipsu prethodnih dana što je dodatno proširilo paniku, kako piše Fox31.

Mnogi povezuju ovo i sa različitim biblijskim prorčanstvima, ali sve je to dosta stvar ljudske mašte.

Bilo kako bilo, moraćemo dad sačekamo još dva dana kako bismo videli dalji rasplet događaja.