SVEDOCI U ZAJEČARU ISPITANI, ALI JEDNO SE I DALJE ČEKA: Poznata sudbina očuha monstruma koji je ubio devojčicu (2)

 SVEDOCI U ZAJEČARU ISPITANI, ALI JEDNO SE I DALJE ČEKA: Poznata sudbina očuha monstruma koji je ubio devojčicu (2)

Foto: Društvene mreže/Privatna arhiva

Očuh koji je osumnjičen da je brutalno pretukao dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge, koja je nakon toga preminula od posledica povreda u zaječarskom Zdravstvenom centru, biće upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu radi neuropsihijatrijskog i psihološkog veštačenja, saznaju mediji.

– Predloženi svedoci od strane Višog Javnog Tužilaštva Zaječar su ispitani. U interesu istrage u ovom trenutku vam ne možemo dati lične podatke svedoka i sadržaj iskaza, jer se okrivljeni branio ćutanjem i Više Javno Tužilaštvo Zaječar za sada ne raspolaže saznanjem kakve će dokazne predloge odbrana i okrivljeni da predlože. Tužilaštvo će naložiti preduzimanje dokaznih radnji u vidu veštačenja – navode u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Iz tužilaštva ističu i da im još uvek nije dostavljen zapisnik o izvršenoj obdukciji od strane veštaka Zavoda za sudsku medicinu Niš.

Kada je reč o ispitivanju svedoka u predistražnom postupku koji se vodi pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Zaječaru protiv majke, osumnjičene da je izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, pred ovim tužilaštvom je obavljeno ispitivanje do sada svih planiranih svedoka.

– Očekuje se ispitivanje predstavnika Centra za socijalni rad u Zaječaru, a ukoliko se ukaže potreba, ispitaće se naknadno i drugi svedoci. Pristigao je i traženi izveštaj Centra za socijalni rad u Zaječaru o postupanju samog centra u vezi sa porodicom osumnjičene, iz koga proizlilazi da je bilo više prijava za nasilje u porodici u kojima se kao oštećena javljala sada osumnjičena majka da je nasilje nad njom vršeno od strane raznih članova porodice, kao I da nije bilo prijava za nasilje u porodici prema sada pokojnoj devojčici niti prijava za zanemarivanje maloletnog deteta od strane osumnjičene – ističu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Da podsetimo, sumnja se da je očuh u iznajmljenom stanu u Zaječaru više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge, i teško je povredio. Dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gde je uprkos naporima lekara da je spasu, podlegla povredama.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug , u prethodnom periodu, tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Sve vesti o ovom svirepom ubistvu u Zaječaru čitajte OVDE.