SVE JE VIŠE MRTVIH, APOKALIPTIČNI SNIMCI SA OMILJENE DESTINACIJE: Sve je spaljeno, spržena zemlja, prizor HORORA na svakom koraku (VIDEO)

 SVE JE VIŠE MRTVIH, APOKALIPTIČNI SNIMCI SA OMILJENE DESTINACIJE: Sve je spaljeno, spržena zemlja, prizor HORORA na svakom koraku (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/TODAY

Broj poginulih nakon razornih požara na havajskom ostrvu Maui porastao je na 96, potvrdili su lokalni zvaničnici. Kako se navodi, taj broj će i dalje rasti, jer još uvek ima nestalih ljudi, preneo je CNN.

Dodaje se da na zapadu Mauija spasilački timovi za pretragu sa psima i dalje pretražuju po pepelu nekadašnjih domova, koje je zbrisao najsmrtonosniji požar u SAD u više od 100 godina.

Foto: Profimedia

Nadležni iz okruga Maui napominju da identifikacija žrtava ne ide nimalo lako, a recimo u subotu su, od desetina pronađenih mrtvih tela širom područja pogođenih požarom, samo dve osobe identifikovane.

– Moramo da uradimo brzu DNK da bismo sve identifikovali – rekao je u subotu šef policije pomenutog ostrva Džon Peletije. On je pozvao sve one kojima su nestali članovi porodice da kontaktiraju vlasti u vezi sa proverom DNK testa.

Tokom šumskih požara oko 2.200 objekata je uništeno ili oštećeno u zapadnom Mauiju, gde je teško pogođen istorijski grad Lahaina, kaže guverner Džoš Grin. On je dodao da je od toga oko 86 odsto objekata bilo stambeno. Borba traje i za smeštaj raseljenih stanovnika i turista.

Od petka uveče ukupno 1.418 ljudi bilo je u skloništima za hitnu evakuaciju, a timovi rade na tome da raseljene stanovnike Lahaine smeste u privremene domove, sa više od 500 hotelskih soba, koje su već obezbeđene, uz pomoć vladinih subvencija.