SVAKO VEČE SU PRIČALI, IZLAZILI NA DAN ZALJUBLJENIH: Dečak-ubica imao poseban odnos sa jednom osobom, a onda je sve prekinuto

 SVAKO VEČE SU PRIČALI, IZLAZILI NA DAN ZALJUBLJENIH: Dečak-ubica imao poseban odnos sa jednom osobom, a onda je sve prekinuto

Foto: Srbija Danas/Društvene mreže

Više od mesec dana prošlo je od nezapamćenog masakra u OŠ Vladislav Ribnikar kada je dečak-ubica ubio devetoro svojih drugara i radnika obezbeđenja, a zaprepašćenje koje je ostavio ovaj zločin i dalje ne bledi.

Dečak ubica je od zločina zatvoren u posebnoj instituciji, u izolaciji. Lekari prema njemu sprovode celu bateriju veštačenja i dodatne dijagnostike. Sve ovo vreme ne pokazuje kajanje, hladan je i smiren i nije tražio da kontaktira s bilo kim. I ranije je postavljao pitanja: “Kada izlazim?” i “Kakav odjek ima to što sam uradio?“, ali u poslednjih nekoliko dana se osilio i pritiska lekare da ga puste na slobodu – o čemu, naravno, nema ni govora.

Dečak ubica nastavlja da zbunjuje lekare koji se s njim susreću. Jasno je i zašto: on je najgori masovni ubica u istoriji sveta u tom uzrastu – nijedno dete mlađe od 14 godina nikad nije ubilo toliko ljudi kao on.

Majka devojčice, koja je, kako tvrdi, bila na listi za odstrel dečaka ubice nakon zločina rekla je da je ubica devetoro dece i čuvara OŠ “Vladislav Ribnikar” bio “monstruozno, razmaženo i obesno dete” kome nije falila ni pažnja, ni razgovor.

Ona je u ispričala detalje druženja njene ćerke i dečaka ubice.

Njena ćerka tog dana nije otišla u školu, a kako je priznala, sa dečakom ubicom se i viđala i čula telefonom.

– Ona popodne ide u školu, ali imala je neke pripreme i trebalo je da bude u školi. Veče pre toga sam ja došla sa dalekog puta i ona je rešila da se ne probudi, jer je kasno legla. Oni su se viđali, išli su u bioskop, pričali su telefonom svake večeri do pre mesec i po dana, svake večeri su pričali. Ulazila sam da vidim o čemu pričaju i uglavnom je bilo o školi, muzici i “glupostima”. Išli su i u bioskop za Dan zaljubljenih. Ja znam da je tu bila neka obostrana simpatija, ali znam i da nije bilo fizičkog kontakta. On je mlađi od nje šest meseci – kaže majka.

Kako tvrdi, dečak ubica nije igrao igrice.

– Pitala sam moju ćerku. On je voleo igrice. Ne kajem se uopšte, rekla sam sve što sam mislila. Jako mi je zasmetao onaj transparent “roditelji razgovarajte sa svojom decom”. Nisam za to da su krivi roditelji, verujem da roditelji rade sve najbolje. Slušam kako roditelji jure za ovim i onim, pa mi moramo da jurimo za ovim i onim. Toliko je sve skupo, ta deca su opet nesrećna ako ne možete da im obezbedite i “ajfon” i ovo i ono, nameće sredina – kaže ona.

Kako je otkrila, o roditeljima dečaka ubice kaže da ne bi pričala, ali ističe da je o njima čula sve najbolje.

– Ovo je najmlađi šuter ikada da se zna za njega. Ne bih o roditeljima. Ništa čudno nisam videla. I moji prijatelji smatraju da su to divni ljudi. Nastaviću sa ćerkom da negujem jedan otvoren odnos, ona sa mnom deli sve. Nemam strah, mogu samo da kažem da nam je policija odlična. Poruku sam rekla juče i stojim iza toga. Ta deca nisu naše vlasništvo već naš posao da ovom svetu podelimo jedno bolje stvorenje i učinimo ga boljim mestom – kaže majka učenice OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Da podsetimo, dečak-ubica je počinio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru kada je uleteo u obrazovno-vaspitnu ustanovu u 8.40 časova i prvo ubio radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, a onda se ustremio na tri devojčice.

Krvavi pir je nastavio u kabinetu za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas. Pucao je u nastavnicu i u đake, ubio petoro i ranio šestoro dece i nastavnicu. Nakon 12 dana ješ jedna učenica je podlegla povredama čime se broj žrtava popeo na deset.