SUTKINJA KONAČNO OTKRILA ODNOS SA KRVNIKOM IZ GRADAČCA Ovo je njena izjava: Kad sam saznala da je Nermin ubio svoju suprugu…

 SUTKINJA KONAČNO OTKRILA ODNOS SA KRVNIKOM IZ GRADAČCA Ovo je njena izjava: Kad sam saznala da je Nermin ubio svoju suprugu…

Foto: SD ilustracija

Sutkinja Lejla Numanović, koja je odbila zahtev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, a koju je on pre nekoliko dana brutalno likvidirao, podnela je prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv MUP-a TK i službenika Policijske stanice u Gradačcu.

Otvorila bolovanje

Numanović je, i pored izjave nastradale Hećimović kao i službene zabeleške pripadnika MUP-a TK, odbila zahtev da se nasilniku zabrani prilazak nevenčanoj supruzi – koju je, da stvar bude gora, pretukao jer mu je servirala neukusnu hranu – zbog, kako je navela, nedostatka dokaza!?

Međutim, nakon što je rešenje objavljeno u javnosti Numanović je otvorila bolovanje, navodeći da se protiv nje vodi medijska hajka.

Ali, u izjavi koju je poslala FUP-u, a koja je u posedu “Avaza”, Numanović je navela šta se dešavalo prethodnih dana i zbog čega nije mogla da odredi mere zabrane prilaska Nizami.

Ona tvrdi da je 7. avgusta bila dežurna sutkinja kada je, nešto nakon podneva, došao policajac PU Gradačac i na pisarnicu predao zahtev za izricanje zaštitnih mera zabrane prema Nerminu Sulejmanoviću zbog nasilja u porodici i nanošenja telesnih povreda nevenčanoj supruzi Nizami.

Foto: Društvene mreže

– Spomenuti zahtev je ubrzo došao meni u rad te sam ga ja zbog hitnosti odmah počela da radim. Uz zahtev za izricanje mere su, koliko se sećam, dostavljene samo službene zabeleške u kojima je navedeno da je Nizama Hećimović prijavljivala nasilje u porodici od nevenčanog supruga Nermina. Da bi Sud mogao po zahtevu policije da izrekne određenu zaštitnu meru, uz zahtev se, shodno zakonu, moraju da prilože dokazi – medicinska dokumentacija, izjava oštećene, ukoliko ne koristi blagodati zakona, izjava prijavljenog, zatim izjave drugih svedoka, članova porodice, rodbine, kao i svih drugih svedoka koji bi mogli da potvrde navode iz zahteva policije, kao i bilo koji drugi dokaz koji bi mogao to da potvrdi – navela je.

Osim toga, navela je, ukoliko se u zahtevu spominju i pretnje telefonom, dokazi i o tim pretnjama se moraju priložiti uz zahtev policije.

– Pre donošenja rešenja po zahtevu policije ja sam u 14.30 sati pozvala predstavnika PU Gradačac, policajca Omića u svoju kancelariju. Nakon što je došao u moju kancelariju sproveden je postupak u vezi s izricanjem zaštitnih mera na način kako je to konstatovano u zapisniku od 7. avgusta 2023. godine, odnosno da PU Gradačac ostaje pri svom zahtevu za izricanje tražene mere obezbeđenja. U odsustvu potrebnih dokaza za donošenje mera zaštite koja je tražena ja sam donela rješenje kojim se odbacuje zahtev MUP-a TK PU Gradačac, koje sam pismeno sačinila – istakla je.

Blokirana zgrada

Numanović tvrdi da je, budući da je u obrazloženju rešenja navela da uz zahtev nije bio dostavljen niti jedan dokaz, očekivala da će policija, po prijemu rešenja, preduzeti mere na pribavljanju dokaza za izricanje mera, “što se u stvarnosti nije desilo”.

– U petak, 11. avgusta, Specijalna policija je blokirala zgradu Suda u Gradačcu kada sam saznala da je Nermin Sulejmanović navodno ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu i još dvoje ljudi. Odmah sam shvatila da je to čovek za kojeg je od PU Gradačac traženo izricanje mera zaštite bez priloženih zakonom propisanih dokaza, a da je jedna od žrtava njegova nevenčana supruga Nizama, koja je prijavila porodično nasilje. Na kraju želimda izjavim da sam ja svoju odluku donela na osnovu zakona, odnosno raspoloživih dokaza kojih uopšte nije bilo uz zahtev niti je policija, nakon mog odbijanja, poduzela mere da se dokazi pribave. Meni ništa nije značilo ime Nermin Sulejmanović da bih posumnjala da se radilo o nasilniku – zaključila je Numanović.

Nermin Sulejmanović
Foto: Društvene mreže

Tvrdi da je zloupotrebljeno rešenje

Primerak mog rešenja, s greškom u imenu, koji mi nije vraćen, nakon moje ispravke rešenja je zloupotrebljen od policije i objavljen u medijima kako bi se umanjila odgovornost policije i ukazalo na Sud, odnosno mene, da sam površno postupila u slučaju te napravila takvu grešku, aludirajući na moj nemar naspram porodičnog nasilja, odnosno nasilja nad ženama – navela je.

Prihvatili 16 mera protiv 9 osoba, Nizamu odbili

Da je neosnovana ovako donesena odluka Suda, dokazuje i činjenica da je PU Gradačac od 1. 1. 2023. do 31. 7. 2023. godine, postupajući po zaprimljenim prijavama nasilja u porodici, Opštinskom sudu u Gradačcu podnela ukupno pet zahteva za izricanje 16 zaštitnih mera prema devet osoba koji su od Suda prihvaćeni i sve predložene zaštitne mere su izrečene – naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Naveli su da je analizom navedenih zahteva utvrđeno da su sve zaštitne mere do sada izrečene na osnovu istog obima dokaza.

Zbog kontakata s trostrukim ubicom Sulejmanovićem suspendovana je policajka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *