SUMNJE O MIHINOJ SMRTI: Predsednik Lacija ŠOKIRAO – “To treba detaljno ispitati”

 SUMNJE O MIHINOJ SMRTI: Predsednik Lacija ŠOKIRAO – “To treba detaljno ispitati”

Deset dana je prošlo od prerane smrti legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, a danas je Klaudio Lotito, predsednik Fudbalskog kluba Lacio i senator u italijanskom parlamentu, izrazio sumnju u sve učestalija oboljenja fudbalera.

Naime, nakon što je Siniša Mihajlović preminuo, a stanje Đanluke Vijalija se naglo pogoršalo.

Dvojici slavnih asova zapravo nije dijagnostikovana ista bolest (Miha je imao leukemiju, a Vijali boluje od raka pankreasa), kao ni tragično preminulom štoperu Fiorentine Davideu Astoriju (srčani udar), koji je 2018. u snu preminuo u 31. godini, međutim, Lotito poziva na oprez.

– Jedan mračan, nejasan oreol besa i tuge sada obavija svet najvoljenijeg italijanskog sporta. Pričamo zapravo ni o čemu jer ne postoji nikakva naučna potvrda, ali možda treba postaviti pitanje i ispitati zašto se događaju ove stvari na način koji se ponavlja. Događa se i u stalnom životu, ali bi valjda trebalo da bude teže da se dogodi ljudima koji su bili profesionalni sportisti. Želim da ne postoji nikakva veza s ovim što pričam, ali to treba detaljno ispitati, analizirati tipove ovih bolesti, koje sve češće pogađaju svet fudbala – šokirao je izjavom prvi čovek nebeskoplavih – izjavio je Lotito.