“SUDBINA SE POIGRALA SA NJIMA” Ovo je Marko koji je poginuo u nesreći kod Zlatibora: Otac troje dece, vraćao se iz treće smene

 “SUDBINA SE POIGRALA SA NJIMA” Ovo je Marko koji je poginuo u nesreći kod Zlatibora: Otac troje dece, vraćao se iz treće smene

Foto: Facebook

U tragičnom udesu koji se desio jutros oko 6.20 u mestu Sušica ispod Zlatibora, na oko 17 kilometara od Užica, poginuo je Marko P. (36), policajac iz Sevojna, kao i dečak (6), sin drugog vozača koji je najverovatnje izazvao nesreću.

Kako se saznaje, Marko P. (36) živeo je u Sevojnu sa suprugom i troje male dece, a bio je zaposlen kao policijski službenik na Zlatiboru. Stradao je vraćajući se kući posle treće smene.

Njegove kolege zatekla je potresna vest i redom svedoče da je Marko bio predan i uzoran policajac.

– U šoku smo nakon što smo čuli da je Marko stradao u nesreći. Ne znamo još detalje udesa i ko je kriv, ali kao da je sad bitno ko je kriv kad njega i tog jadnog deteta više nema – kaže komšija Marka i nastavlja:

– Znamo da se vraćao iz noćne smene jer on radi na Zlatiboru, dok živi sa porodicom u Čajetini. Iza sebe je ostavio dvoje dece iz prvog braka koji sa bivšom suprugom žive u Vrbasu, dok ima i ćerkicu od dve godine iz drugog braka, a njegova sadašnja žena je inspektor u MUP Čajetine.

Prema njihovim rečima, ovo je težak udarac i za njegovu majku koja je ostala bez jedinca.

– Jadna naša, ostala je bez sina jedinca. Ostala su joj dečica kao uteha, ali eto kako se sudbina poigrala s njima, na mostu ovde u Jablanici kod crkve dogodila se nesreća 2008. kada joj je suprug, a Markov otac od posledica udesa preminuo – kaže sagovornik i dodaje:

– Marko je bio veoma dobar čovek koji je sve vreme vodio računa o deci iz prvog braka i ništa im nije falilo. Iz sela se preselio u Čajetinu i sagradio kuću, a ovde je često dolazio jer je gajio pčele i pravio med – kažu za Kurir.

Udes ispod Zlatibora najverovatnije je izazvao S. Ć. (44) iz Beograda, saznaje “Blic”, koji je u ovoj nesreći izgubio šestogodišnjeg sina.

Prema informacijama sa mesta nesreće do iste je došlo na mostu preko rečice Krivaje na teritoriji opšine Čajetina, na magistralnom putu Užice – Zlatiboru usled sudara dva automobila. Kako je nezvanično poznato, S.Ć. je sa sinom jutros rano krenuo iz Beograda u novovaroški kraj povodom Zadušnica, i pretpostavka da je zaspao za volanom.

M. P. je stradao na licu mesta, dok je dete, u trenutku kada su ga vatrogasci izvukli iz olupine vozila bilo živo. On je potom transportovan u Opštu bolnicu Užice gde su mu konstatovane teške povrede opasne po život i odakle je hitno upućen u Beograd. Na žalost, kasnije je preminuo.

Otac dečaka prošao je sa lakšim telesnim povredama zbog kojih je prebačen u užičku bolnicu na dijagnostiku.

Prilikom uviđaja dreger je pokazao da S.Ć. nije bio pod dejstvom alkohola, ali mu je uzeta krv koja će biti upućena na analizu.

Osnovno javno tužilaštvo u Užicu naložilo je obdukciju tela šestogodišnjaka i policajca, a “astra” kojom je upravljao S.Ć je pretrpela velika oštećenja zbog čega se još uvek ne zna da li će biti upućena na vanredni tehnički pregled. U udesu je potpuno smskano i vozilo kojim je putovao nesrećni policajac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *