“SUD JE IMAO POTREBU DA SE BRANI, NISMO MI KRIVI” Ministar otkrio sve o vezi policajke i Sulejmanovića: Odgovori se nalaze…

 “SUD JE IMAO POTREBU DA SE BRANI, NISMO MI KRIVI” Ministar otkrio sve o vezi policajke i Sulejmanovića: Odgovori se nalaze…

Foto: Društvene mreže

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (TK) Hajrudin Mehanović osvrnuo se na navode da je jedna policajka otkrila lokaciju Nizame Hećimović ubici Nerminu Sulejmanoviću. 

On je prokomentarisao i navode da je u prijateljskim odnosima PU Gradačac, kazavši da je na potezu Tužilaštvo TK koje je pozvao da rasvetli ove navode.

Bez odgovora

Moguća veza policijskih službenika sa osobom koja je izvršila teško krivično delo, višestruko ubistvo i ranjavanje na području Gradačca, odgovor ne može dati MUP u ovom trenutkuOdgovori se nalaze u dokaznim materijalima koji su predmet obrade Tužilaštva. Tužilaštvo kad sa sigurnošću utvrdi da li postoji veza ili ne, o tome će vas izvestiti – rekao je ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović.

Tužilaštvo na potezu

Mehanović je pozvao Tužilaštvo da to utvrdi.

– Videli ste da je policija prva koja je targetirana kao najslabija karika na prostoru TK. Cilj nam je da, ono što činimo kao Vlada kroz jačanje MUP TK, da to se vidi u radu – rekao je Mehanović, dodavši da je nemoguće započeti obračun sa svim vrstama kriminala, bez da se prvo ne počiste svoji redovi.

Foto: Printscreen N1

Ne postoji pritisak Tužilaštva TK

Kazao je i da ne postoji pritisak Tužilaštva TK na MUP, već da postoji pritisak javnosti.

Odgovorio je i na konstataciju da je Opštinski sud prebacio odgovornost na MUP TK da nije dostavio dovoljno dokaza.

– U javnosti se pojavilo rešenje prema kome nisu izrečene, tražene mere zabrane prema ovom licu. Sud je za potrebu našao da se brani, nismo mi krivi. Policija nije rekla da je Sud kriv, dokument koji je došao u javnost nije predmet rada policije. Ali neko ima potrebu da se pravda – kazao je Mehanović.

Poručio je da MUP neće targetirati niti jednu instituciju, ali da će istraga pokazati da li je neko napravio propuste u radu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *