STRAVIČNO: Mlada porodilja (23) UMRLA od predoziranja na prvom izlasku posle rođenja bebe

 STRAVIČNO: Mlada porodilja (23) UMRLA od predoziranja na prvom izlasku posle rođenja bebe

Foto: Facebook

Rebeka Tolan (23) umrla je tokom svog prvog noćnog izlaska nakon trudnoće, dok su dvojica muškaraca optuženi da su joj “neoprezno i protivzakonito” dali “potencijalno smrtonosnu” drogu klase A

Novopečena mama umrla je nakon što je upoznala dvojicu muškaraca optuženih da su je ubili davanjem kokaina.

Bariju Mekoliju (40) i Martinu Stjuartu (34) 8. novembra je počelo suđenje za krivično delo ubistvo, pred Višim sudom u Glazgovu.

Dvojac joj je, navodno, 14. i 15. jula 2019. godine, “neoprezno i protivzakonito” dao “potencijalno smrtonosnu” drogu klase A, prenosi Glasgov Live.

U optužnici se navodi da je Rebeka umrla nakon što je “progutala” drogu. Mekoli i Stjuart negiraju optužbe.

Rebekina snaja Pamela Tolan (31) bila je prvi svedok na suđenju. Žene su izašle 14. jula i na kraju završile u pivskoj bašti železničke kafane.

Za njihov sto stigla su dva pića koja su, navodno, naručila dva muškarca koja su sedeli u blizini, za koje je Rebeka u početku mislila da ih prepoznaje. Rebeka i Pamela su prešle da sednu sa njima.

Pamela je rekla da su se zajedno “smejali i zezali”, dok ih Rebeka nije pitala da li imaju nešto “stvari”.

– Tačno sam znala šta je mislila…pitajući da li imaju kokaina – kazala je Pamela, dodavši da je Mekoli dao Pameli da “malu kesu”.

Porotnici su čuli da je Rebeka uzela kokain u toaletu pre nego što su se žene vratile dvojici muškaraca. Svi su onda na kraju otišli ​​u kuću u Belšilu.

Pamela se prisetila da je videla četiri reda kokaina na crnom tanjiru. Nakon što se vratila iz toaleta, ostala je samo jedna linija droge.

– Beki je počela da se trese. Mislila sam da joj je hladno. Martin je pitao da li je epileptična, a ja sam rekla da nije. Martin ju je stavio u položaj za oporavak – posvedočila je Pamela.

Pamela se prisetila da je videla krv na Rebeki koja se verovatno ugrizla za jezik.

Hitne službe su ubrzo stigle da pomognu Rebeki,  ali se nije uspela da se oporavi.