STRAVIČNI PRIZORI SA LICA MESTA: Avion se srušio na dalekovode i upleo u kablove – putnik VISI SA TORNJA I KRVARI (FOTO/VIDEO)

 STRAVIČNI PRIZORI SA LICA MESTA: Avion se srušio na dalekovode i upleo u kablove – putnik VISI SA TORNJA I KRVARI (FOTO/VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/@nbcwashington/@Raw_News1st

Mali privatni avion srušio se u nedelju na visokonaponske dalekovode 50-ak kilometara severno od Vašingtona, što je dovelo do masovnog nestanka električne energije u toj oblasti.

Spasilacke službe radile su tokom noći nastojeći da spasu dvoje ljudi zarobljenih u letelici koja je još uvek upletena u kablove.

Pad letelice na dalekovode visokog napona je izazvao nestanak struje za preko 120.000 potrošača, navodi se u saopštenju Pepkoa, komunalne kompanije iz Vašingtona.

Prema saopštenju federalne službe za avijaciju (FAA), avion marke Muni M20J leteo je iz Vestčestera u državi Njujork i trebalo je da sleti u Montgomeri Erpark, aerodrom koji se nalazi nedaleko od mesta nesreće.

Na jednom od snimaka vidi se putnik koji visi sa tornja i krvari.

Avion se srušio oko 17.30 časova po lokalnom vremenu u Montgomeri Vilidžu, u državi Merilend, u uslovima magle i povećane vlažnosti vazduha, saopštila je Spasilacka služba Merilenda.

Lokalne saobraćajnice su zatvorene, a mnogi semafori u toj oblasti su ugašeni.

Pročitaj još